İngilizce öğrenmek için teknoloji kullanın

İngilizce öğrenmek için teknolojiye ihtiyacınız var!

Dil özellikleri incelendiğinde Türkçe, İngilizceye nazaran çok daha karmaşık bir dil olmakta, kuralsız oluşturulan cümleler dilimizi öğrenmek isteyenlerin önünde çok önemli bir engel oluşturmaktadır. Ancak İngilizce de durum biraz daha farklı olmakta ve standart cümle kalıpları ile öğrenme aşamasında bireyler çok fazla zorluk çekmemektedirler. İngilizce için bu kalıpların ezberlenmesi ve bol bol pratikle iyice zihinlere yerleştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Özne ile başlayan cümlelerde zaman kullanımlarına göre yardımcı fiil kullanılmakta ve sonrasında gelen fiil kullanımları dışındaki nesne yerleşimi de cümle içerisinde kullanılacak bağlaç, edat, zarf gibi sözcüklere göre değişmektedir. Öğrencilik aşamasında gramer alanında verilen klasik eğitimler bireylere İngilizceyi ders olarak kazandırmakta, dil olarak yerleştirmek için yeni ve etkili metotlar denenmelidir. Bu alanda konuşarak öğren sistemi çok ideal olmakta, kişilere özel olarak hazırlanan eğitim sisteminin online olunan her alanda verilebilmesi de çok büyük avantajlar sağlamaktadır.

Pratik alanında konuşarak öğrenme sisteminde verilen derslerin mp3 olarak kursiyerlere tekrar tekrar sunulması bulunmakta, bu tekrarlar sonrasında sonraki ders için ezberlenecek kelimelerde bu tekrarlar arkasından verilmektedir. Pratik alanında sıkıntı olmaması için bazı kalıp cümle kullanımları da ezberlenmeli, özellikle deyimler, özlü sözler, atasözleri gibi söz öbekleri cümle kurulumlarında çok fazla yardımcı olacaktır. En çok kullanılan İngilizce kelimeler ve anlamlarını zihinlere yerleştirerek eğitimler başlar. Basit cümle kurulumları ile birlikte kişiler öncelikle kendini tanıtmayı öğrenmektedir. Bu kelimeler arasında a: bir anlamında, able; yapabilen anlamında, about; hakkında anlamında kullanılmakta fiillerden zamirlere pek çok kelime çeşitleri altında sık kullanılan sözcükler bulunmaktadır. Dil eğitimini ilk almaya başlayanlar ise nasılsınız, iyi misiniz, mesleğiniz nedir, iyi günler, hoşça kal, günaydın gibi kelimeleri öğrenmektedir. Dil olarak İngilizce 100000 sözcük ailesi barındırır. Ana dili İngilizce olmasına rağmen çok fazla kelime bilmeyen kişiler genellikle eğitimsiz olmakta ve yaklaşık olarak 10000 sözcük ile cümleler kurmaktadır. Eğitimli kişilerde ise bu sayı iki katına çıkar ve 20000 kelime ile de eğitimli kişiler düşüncelerini anlatmaktadır. Dil eğitimine yeni başlayan bireyler için ise bu sayı 2000-2500 gibi rakamlarla sınırlı kalmakta ve bu kelime sayısı akıcı konuşma özellikleri için yeterli olabilmektedir. Ancak bir kitabı okuyabilmek ya da araştırmalar yapabilmek için en az 8000-9000 kelimeye ihtiyaç duyulduğu ortaya çıkmaktadır.

Kelime hazinesinin gelişmesi çok fazla pratik yapmaya bağlıdır. Ne kadar çok meşgul olunursa o kadar çok kelime dağarcığı gelişecek ve çok daha akıcı bir lisan sahibi olunmuş olacaktır. Kelime çalışırken sözcüklerin hangi aileden geldiğini bulmalı ve sözcükleri buna göre sınıflandırılmalıdır. Sözcükler aktif ve pasif olmak üzere ikiye ayrılmakta, her gruptan kelimelerin öğrenilmesi aktif bir konuşma elde edebilmek için çok önemlidir. Özellikle kelime öğrenirken nicelik değil de niteliğe önem verilmeli ve aktif sözcüklere ezber alanında daha çok yer verilmelidir.

Ayrıntılar;

Ruslar Pentagon'un bilgisayarlarını hack'ledi!
Tarihe damgasını vurmuş 9 müthiş kadın savaşçı
Redmi K80 ve Redmi K80 Pro çıkış tarihi belli oldu!
Sonraki Haber