İnternetli bisiklet Audi e-bike (video)

Audi elektrik motorlu ultra hafif internetli bisikleti e-bike'yi tanıttı.

Audi, üzerinde e-tron elektrik motoru bulunan ve e-bike isimli ultra hafif bisikletini kullanıcılara tanıttı. E-bike bisiklet, şirketin üretim merkezi olan Ingolstadt'daki mühendisler tarafından geliştirildi. Ultra hafif bisiklet karbon gövdeye sahip.

Audi'nin söylediğine göre bisikletteki karbon fiber gövdenin ağırlığı sadece 1,6 kg. E-bike bisikletin lastiklerinin her birinin ağırlığı ise 600 gram ağırlığında. Bisiklete elektrikli motor ve pillerde eklendiğinde ağırlığı 21 kilogramı buluyor.

E-bike'yi Audi mühendisleri tasarlarken motor sporlarından ilham almışlar. Bisiklet, 250 Nm tork üreten 3 HP'lik elektrik motoru ile donatılmış. Bu elektrik motoru 2,5 saatte şarj oluyor. E-bike'de üç türlü sürüş modu bulunuyor.

Birincisi pedal gücüyle hareket edebilme.

İkincisi elektrikli motor ile hareket ettirebilme.

Üçüncüsü ise akıllı telefon üzerinden bisikletin kontrolünün sağlanması.

Bu özelliklerle bisiklet, 80 kilometre hızına ulaşabiliyor. Ayrıca E-bike çalınmaya karşıda, otomobillerde kullanılan immobilizer teknolojisine sahip. Bu özellik kullanıcının akıllı telefonuyla Wi-Fi üzerinden iletişime geçmesini sağlıyor. Audi e-bike kullanıcısı akıllı telefonla iletişime geçtiği zaman immobilizer özelliği devreden çıkıyor.

Tekken'in yeni filmi çok yakında geliyor!
Galaxy S 3 şovu tüm dünyada başladı!
Huawei mobil pazardaki eski gücüne kavuşuyor, yeniden 1 numara oldular
Sonraki Haber