İşte Momo'ya karşı alınan 8 önlem

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların ruh sağlığını olumsuz etkilediği belirtilen Momo için erişim engeli istemesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi harekete geçti.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, son dönemde çocuklar için ciddi bir sorun haline gelen "Momo Oyunu"na karşı harekete geçti.

İşte Momo'ya karşı alınan 8 önlem

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi son dönem gündemde olan Momo Oyunu'na ilişkin, "Momo: Dijital İstismar Girişimi" bilgilendirmesinde şu 8 öneriye yer verdi:

FİLTRELERİN AÇIK OLMASINA DİKKAT EDİN!

1- Çocuklarınızın sosyal medyadaki faaliyetlerini kontrol edin. Özellikle video içerili sitelerde bulunan hassas içerik filtrelerini aktif edin. Teslim ettiğiniz cihazların tümünde bu filtrelerin açık olmasına dikkat edin.

BU ÜLKELERDEN GELEN MESAJLARI KABUL ETMEYİN!

2- Tanımadığını kişilerden ve özellikle Japonya (+81), Kolombiya (+52) ve Meksika (+57) ülkelerinden gelen mesaj isteklerini kabul etmeyin. Çocuklarınızı bu mesajlar hakkında bilgilendirin.

SIK SIK KONTROL EDİN!

3- Çocuklarınızın sosyal medyadaki faaliyetlerini kontrol edin. Sık kullanılan sosyal medya platformlarında tanımadıkları kişiler ve anonim hesaplar ile iletişimde olmasını engelleyin.

EBEVEYN KORUMASI KULLANIN

4- Çocuklarınızın kullandığı internet erişimi olan tüm cihazlarınızda ebeveyn koruması kullanın gezinme geçmişini saklayarak periyodik olarak kontrol edin.

ÇOCUĞUNUZ İNTERNETTE EN ÇOK NEYİ ARIYOR?

5- Çocuklarınız internette yaptığı aramalar sonucunda birçok zararlı içerik ile karşılaşabilirler. Daima kontrollü bir internet gezintisi hedefleyin.

ÇIKAN REKLAMLARA DİKKAT!

6- Daima lisanslı ve güvenilir kaynaklardan internet erişimi sağlayın. Sosyal medyada karşılaştığınız reklam bağlantılarına tıklarken dikkat edin.

OYUN İSTEKLERİNİ GERİ ÇEVİRİN

7- Sosyal medya üzerinden gelen oyun davetlerini geri çevirin. Çocuklarınızın internet ortamında oynadığı oyunlardaki arkadaşlık edinimlerini kontrol edin.

ASILSIZ HABERLERE İTİBAR ETMEYİN!

8- Özellikle bu şekilde ortaya çıkan siber zorbalıklarda insan faktörü çok önemlidir. Asılsız haberler ile insanları suistimal etmeyin. Kaynağını bilmediğini haberleri paylaşarak meşrulaşmasına destek olmayın.

Bakanlık Momo için erişim engeli istemişti!

İnternette video izlerken ekranda beliren bu ilginç yaratık, çocukların kendilerine zarar vermesine yönelik bazı direktifler veriyor. Bu emirlerin sonu ölüme kadar gidebiliyor.

Bu durum karşısında harekete geçen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ''Momo'' oyununa erişimin engellenmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) resmi başvuruda bulundu. Davet yoluyla yayılan oyunda şiddet içerikli mesajlar, görseller ya da kendine zarar vermekle ilgili mesajlar yer alıyor.

Bakanlık yetkileri, ''Momo'' oyununu görüşmek üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yetkilileriyle bir araya geldi.

BTK ile yapılan görüşmede "Uygulamanın İngilizce olduğu, herhangi bir linkinin olmadığı, genellikle Uzakdoğu ülkelerinde yaygın olduğu, Türkçe versiyonu olmadığı için Türkiye'de yaygın olmadığı yönünde bilgi alındığı" belirtildi. 

Instagram ve Facebook çöktü!
İki galaksi çarpışmasının son evresi!
Volkwagen T-Roc fiyatları şaşırttı, ilk defa bu seviyelerde
Sonraki Haber