İşte Twitter'i en çok kullanan ülkeler! Türkiye kaçıncı sırada?

2022 yılının Nisan ayında, Twitter'i en çok kullanan ülkeleri sizler için listeledik. Bakalım Türkiye kaçıncı sıradaymış.

Elon Musk’ın Twitter'ı 44 milyar dolara satın alması ile, sosyal medya devi yeniden gündem oldu. Sosyal ağ Twitter, Ocak 2022 itibariyle özellikle de mikroblog hizmetinin 76,9 milyon kullanıcıya ulaştığı Amerika Birleşik Devletleri'nde oldukça popülerdir. Japonya ve Hindistan sırasıyla 58 ve 23,6 milyondan fazla kullanıcıyla ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.

Küresel Twitter kullanımı

2021'in ikinci çeyreği itibarıyla Twitter'ın dünya çapında 206 milyon para kazanılabilir günlük aktif kullanıcısı vardı. En çok takip edilen Twitter hesapları arasında Katy Perry, Justin Bieber ve eski ABD başkanı Barack Obama gibi ünlüler yer alıyor.

Twitter ve siyaset

Twitter, iç ve dış politikada giderek daha alakalı bir araç haline geldi. Platform, politikaları tanıtmanın ve vatandaşlar ve diğer yetkililerle etkileşim kurmanın bir yolu haline geldi ve çoğu dünya lideri ve dışişleri bakanlığının resmi bir Twitter hesabı var. Eski ABD başkanı Donald Trump, platform Ocak 2021'de hesabını kalıcı olarak askıya almadan önce üretken bir Twitter kullanıcısıydı. Ağustos 2018'de yapılan bir ankette, katılımcıların yüzde 61'i Trump'ın ABD Başkanı olarak Twitter'ı kullanmasının uygunsuz olduğunu belirtti.

Peki Twitter'i en çok kullanan ülkeler hangileri? Gelin bu sıralamaya hep birlikte göz atalım.

Popüler Haberler