RTÜK Spotify'ı uyardı: Lisans al yoksa kapatırız!

Spoftiy, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu RTÜK'e lisans başvurusu yapmadığı için 72 saat içinde kapatılabilir.

İnternet üzerinden yayın yapan platformların RTÜK denetimine girmesinin ardından ilk uyarı geldi. Birçok platform lisans için başvuruda bulunsa da hala lisans başvurusu yapmayan bazı platformların olduğu ortaya çıktı. Bunlar arasında yer alan Spotify ve FOXplay, RTÜK tarafından uyarıldı. Ayrıca Paylaş FM'in "http://www.paylasfm.com internet ortamından radyo yayını, Medyaport TV'nin de "http://medyaporttv.com/" adresinden lisanssız televizyon yayını yaptığını belirlendi.

RTÜK Spotify'ı uyardı: Lisans al yoksa kapatırız!

Tüm bu platformlar uyarılırken, bu uyarıdan sonra 72 saat içinde lisans başvurusu yapmayan platformların yayınlarına son vermesi gerektiği açıklandı.

Yani yukarıda adı geçen platformlar 72 saat içinde RTÜK'e başvuru yapmazsa kapatılacaklar. Başvuru yapmamaları durumunda, RTÜK yasa gereği ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacak ve sulh ceza hakimliğinden ilgili yayın kuruluşları için erişim engeli isteyecek.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra Netflix, Mubi ve Amazon Prime gibi platformlar lisans için RTÜK'e başvurmuştu. Ama görünen o ki Spotify henüz bu tarz bir başvuruda bulunmamış. 

Bu videoyu izlemeden kablosuz kulaklık almayın!
İstanbul'da toplu taşımada HES kodu dönemi başlıyor!
Volkwagen T-Roc fiyatları şaşırttı, ilk defa bu seviyelerde
Sonraki Haber