Samsung-Apple davasına Google'dan cevap gecikmedi!

Bu hafta sonuçlanan Apple-Samsung patent davasına Google'dan cevap geldi.

Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan ve 18 ay boyunca süren Apple-Samsung davası artık alışıldık bir durum haline gelmeye başlamıştı. Cuma günü sonlanan davanın kazananı Apple oldu ve jüri Samsung'un 1,049 milyar dolar ödemesine karar verdi.

Patent davaları gelişen teknolojinin olmazsa olmazları haline geldi. Firmalar kendi ürünlerini ve mühendislerini korumak için neredeyse patent yarışına giriyor. Samsung'un Apple ürünlerine olan benzerlikleri nedeniyle kaybettiği dava bir bölümüyle Google'a da dayanıyordu. Çünkü bildiğiniz gibi davada bahsi geçen Galaxy Tab ve Galaxy S 2 Google'ın Android işletim sistemini kullanmaktadır.

Samsung'un yenilgisi üzerine Google'dan durumu değerlendiren bir ifade yayınlandı. Google dava sonucunu "Android ile ilişkilendirmeyin." ifadelerini kullandı.

"Patent davası sonucunun Android işletim sistemleriyle ilişkisi bulunmamaktadır. Android işletim sisteminin US Patent Ofisi tarafından onayı bulunmaktadır. Teknoloji dünyasına yeni katılanlarla birlikte endüstri hızla ilerliyor. Müşterilerimize daha yenilikçi ve daha satın alınabilir ürünler sunabilmek için partnerlerimizle çalışıyoruz ve bunun sınırlandırılmasını da istemeyiz." şeklinde açıklama yaptı.

http://cdn2.sbnation.com/entry_photo_images/5183184/google-logo-stock-nexus_1020_large_verge_medium_landscape.jpg
Apple Ve Samsung Ürünlerinin Satışı Yasaklandı
Yeni iPhone ve mini iPad ne zaman geliyor?
Türkiye'deki popüler bir model daha HyperOS güncellemesi aldı
Sonraki Haber