Samsung Apple'ı evinde avladı!

Üç yılın ardından Samsung, ABD'deki akıllı telefon satışlarında Apple'ın önüne geçmeyi başardı. Küresel pazarda ise lider koltuğuna oturdu.

2020'nin üçüncü çeyreği için akıllı telefon satış rakamları açıklandı. Yapılan açıklamalar, Samsung'un son çeyreğin zirvesinde olduğunu ortaya koyuyor.

ABD pazarında en son 2017 yılında lider konuma gelen Samsung, üç yılın ardından Apple'ın önüne geçerek ilk sıraya yerleşti. Huawei'de durumlar hiç iyi değilken Xiaomi'nin yüzü gülmeye devam ediyor.

Samsung ABD satışlarında Apple'ın önüne geçti

Samsung, 2017 yılının ikinci çeyreğinden bu yana ilk kez ABD pazarında Apple'dan daha fazla akıllı telefon sattı. Koreli teknoloji şirketi, geçen yılın aynı dönemine göre 6.7 puanlık artışla Temmuz ve Eylül döneminde yüzde 33.7 paya sahip oldu.

Samsung'un satış rakamları, orta sınıf modellerinin yanı sıra Galaxy Note20 serisi ve Galaxy Z Fold2 katlanabilir telefonu da dahil olmak üzere birinci sınıf telefonlara olan güçlü talep nedeniyle arttı.

Apple yüzde 30,2 pay ile ikinci sıraya geriledi. Strategy Analytics ekibi , iPhone 12 serisinin gecikmeli lansmanının, Apple'ın önceki nesillerin sunduğu geleneksel satış artışını elde edemediği anlamına geldiğine dikkat çekiyor. Üçüncü sırada ise yüzde 14,7'lik pay ile LG yer alıyor. 

Dünya çapında satılan akıllı telefonlara bakacak olursak:

Analistlerin küresel verilerine bakarsak, Samsung üçüncü çeyrekte akıllı telefon satışlarında yüzde 21,9 ile lider konuma geldi. Ardından yüzde 14,1'lik payı ile Huawei geliyor. Üçüncü sırada ise %11,9'luk payıyla Apple ve Xiaomi yer alıyor. Ancak geçtiğimiz günlerde çıkan iPhone 12 serisinin, dördüncü çeyrekte sıralamayı büyük oranda değiştireceği düşünülüyor. 

Gerçek efsane geri döndü! Polat Alemdar işine bak koçum...
Casper.com.tr ile yenilendi ve güncellendi
Huawei Android'e meydan okudu, küresel pazara geliyoruz şimdi siz düşünün
Sonraki Haber