Samsung ilk çeyrekte ne kadar kâr elde etti?

Her dönem gelir ve kâr miktarını arttıran Samsung, 2013'ün ilk çeyreğinde de rekor kâr elde etti.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Samsung, Galaxy S ve Galaxy Note serisiyle mobil dünyasında inanılmaz bir yükseliş yakaladı. Şirket üst sınıf telefonların yanı sıra giriş ve orta seviyede sunduğu birçok cihaz seçeneği ile kullanıcı kitlesini genişletme olunda önemli gelişmeler sağladı.

Halihazırda akıllı telefon platformunun bir numarası olan Samsung, geçtiğimiz yıl Nokia’yı geride bırakarak genel telefon satışlarında zirvedeki yerini almıştı. 2013 yılı hedefi 500 milyon satış olan Güney Koreli üretici her çeyrek açıklanan gelir miktarını da arttırmaya devam ediyor.

Son gelen verilere göz attığımızda Samsung’un yılın ilk çeyreğinde 47.6 milyar dolar gelir elde ettiği rapor edildi. Şirket söz konusu rakamın 6.4 milyar dolarını net kâr olarak açıkladı. Gelirin yaklaşık 29 milyar dolarlık bölümü mobil cephesinden gelirken, işlemci ve panel üretiminde de kayda değer gelirler elde edildi.

Yılın ikinci ikinci çeyreğinde Galaxy S4 satışlarıyla birlikte gelirin artması hedeflenirken, telefon ülkemiz de dahil olmak üzere birçok pazarda 27 Nisan itibariyle satışa sunulacak.

Sağlığınızı mobil cihazınız kontrol edecek
3 boyutlu printer'da silah bastı!
Türkiye'deki popüler bir model daha HyperOS güncellemesi aldı
Sonraki Haber