Teknoloji devleri NFT çılgınlığına nasıl güveniyor?

Çin'in teknoloji devleri kripto yasağına rağmen NFT çılgınlığına nasıl güveniyor? Gelin bu sorunun yanıtına yazımızın devamından hep birlikte göz atalım.

Değiştirilemeyen tokenler (NFT'ler), Nisan ayının ortasında bir dizi Çinli endüstri derneği tarafından, bunlarla ilişkili olası finansal tehlikelere karşı bir uyarının konusuydu.

Çin'in bankacılık, internet finansmanı ve menkul kıymetler kuruluşlarına göre, NFT'ler kripto para birimleriyle birlikte takas edilmemeli ve menkul kıymetleştirilmiş ürünler oluşturmak için kullanılmamalı. Peki Çin'li teknoloji şirketleri NFT çılgınlığına nasıl güveniyor?

Teknoloji devleri NFT çılgınlığına nasıl güveniyor?

NFT'ler, Endüstri gruplarının düzenleyici otoritesi olmamasına rağmen, karar vericiler üzerinde etkisi olmaya devam etmekte ve ciddiyetle değerlendirilmektedir. Kripto para sektöründeki birçok kişi, duyurunun Çin'de NFT'lerin geliştirilmesi için yolun sonunu temsil ettiğine inanıyor.

Ancak bunun aksine, Tech Crunch tarafından 4 Mayıs'ta yayınlanan bir rapora göre, Çin'in teknoloji devleri artan bir merak seviyesi sergiliyor.

Çin'de kripto para ticaretinin yasak olduğu göz önüne alındığında, NFT'ler ülkede yalnızca sınırlı bir kapasitede işlev görebilir. Teknoloji firmaları, çabalarını birçok NFT'nin finansal ve spekülatif karakterinden ayırt etmek ve kullanım durumunun mülkiyet ve özgünlük oluşturma amacını vurgulamak için onlara NFT'ler olarak atıfta bulunmak yerine onları “dijital koleksiyon ürünleri” olarak adlandırıyor.

NFT'ler yaratıcı ve kültürel sektörlerde büyümeye izin verir

Mali derneklerin açıklamasına göre, NFT'lerin önemi, yaratıcı ve kültürel endüstrilerin genişlemesini teşvik etme yeteneklerinde yatmaktadır. 

Ethereum veya diğer halka açık zincirlerde basılan ve açık borsalarda kripto para birimiyle işlem gören NFT'lerin aksine, Çin'de yayınlanan dijital koleksiyonlar, yerel teknoloji devleri tarafından yönetilen izinli blok zincirlerinde basılıyor ve sıklıkla bu şirketlerin kanalları aracılığıyla satılıyor.

Redmi, Note 11T Pro ile fiyat-performans çıtasını yukarılara taşıyacak!
WhatsApp yeni özelliği ile çok konuşulacak!
Türkiye'deki popüler bir model daha HyperOS güncellemesi aldı
Sonraki Haber