TeknoSa, 76 mağazasını birden kapatıyor

Haziran ayında yeniden yapılanmaya giden TeknoSA şu ana kadar 13 mağazasını kapattı.

Türkiye'nin en büyük teknoloji marketleri zinciri TeknoSA’nın, 50 ile 80 arasında mağazası ile ilgili kapatma kararı aldığı iddia edildi.

Şirkete yakın kaynakların iddiasına göre TeknoSA, karlılığını maksimize etmek için mağaza operasyonlarını küçültmeye gidecek.

İddiaya göre TeknoSA, 300'ün üzerindeki mağazasından yeniden yapılanma planı çerçevesinde 76 mağazasını birden kapatma kararı aldı. Mağaza kapatma işlemlerinin bu yılsonuna kadar süreceği belirtiliyor.

Sabancı Grubu iştiraklerinden TeknoSA'nın yeniden yapılanma planı çerçevesinde 76 mağazasını birden kapatma kararı aldığı öğrenildi. Şirketin geçen haziran ayı içinde üst düzey bir toplantı düzenleyerek yeniden yapılanmaya gitme kararı aldığı ve hedeflediği verimliliği sağlayamadığı mağazaları birer birer kapatmaya başlaması sektörde geniş yankı uyandırdı.
TeknoSA şu ana kadar 13 mağazasını kapattı.

Tüm dünyada pek çok büyük perakende zinciri, son dönemde karlılığını arttırmak için aynı yönteme başvuruyor. Satışları düşük olan mağazalar, genel verimliliği düşürdüğü için artık zincirlerde barınma şansı yok. Bu nedenle TeknoSA’nın karlılığını arttırmak için aldığı bu kapatma kararı iddiasının gerçekleşmesi epeyce mümkün görünüyor.

Beynimizde bir işletim sistemi olsaydı neler olurdu?
Windows 10 14388 yapısının önizleme sürümü PC ve Mobil için yayınlandı
Türkiye'deki popüler bir model daha HyperOS güncellemesi aldı
Sonraki Haber