Terör saldırısını öven Ekşi Sözlük yazarına inceleme başlatıldı

Dün Yeni Zelanda'da yaşanan terör saldırısı sonrasında Ekşisözlük'te bu saldırı öven içerik yayınlayan kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Dün Yeni Zelanda'nın Güney Adası'ndaki Christchurch'ün Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi ve Linwood'daki camiye cuma namazı esnasında gerçekleştirilen ve 49 kişinin şehit olduğu terör saldırısı öven Ekşi Sözlük yazarı hakkında inceleme başlattığı açıklandı.

Terör saldırısını öven Ekşi Sözlük yazarına inceleme başlatıldı

Yeni Zelanda'da yaşanan olay sonrasında Ekşi Sözlük'te Mukemmeligindayanilmazhafifligi takma adı ile bir içerik yaşyınlanmış ve "Videoyu izlerken keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camiileri temizlese diye iç geçirdim" diyerek bu katliama destek vermişti.

Konuyla ilgili gelen tepkiler sonrasında Ekşi Sözlük bu paylaşımın silindiğini ve hesabın da kapatıldığını açıklamıştı. Öte yandan paylaşımın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili olarak inceleme başlattı.

Ekşi Sözlük konuyla ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yayınladı:

Ekşi Sözlük tarafından yapılan açıklamada; "Yeni Zelanda'da camiye saldırı başlığına yazılan kabul edilemez bahse konu entry, birkaç dakika içerisinde fark edilerek aynı dakikalar içerisinde silinmiş, entry'i yazan kullanıcının hesabı ise nefret söylemi sebebiyle kapatılmıştır. Konuyla ilgili emniyet birimleri tarafımızla iletişime geçmiştir, yasal süreç işlemektedir" denildi.

15 Mart haftası vizyona giren filmler!
Huawei'den İran yaptırımı açıklaması!
Apple iPhone kullanıcılarına büyük bir sürpriz yapacak, sır perdesi aralandı
Sonraki Haber