Trendyol Türkiye'de bir ilke imza attı!

Trendyol bugün yeni bir başarıya imza attı. Şirket aldığı yatırımlarla Türkiye'nin ilk decacorn şirketi unvanını aldı.

Online alışverişin en çok tercih edilen isimlerinden Trendyol yeni bir başarıya imza attı. Şirket 1,5 milyar dolar yeni yatırım değerlemesini 16,5 milyar dolara çıkardı. Böylece Trendyol, Türkiye'nin ilk decacorn şirketi, yani değeri 10 milyar doları geçen şirket oldu.

Trendyol yeni yatırımlarıyla değer yükseltti. Yayımlanan bültene göre yatırımcılar arasında General Atlantic, Japonya merkezli SoftBank Vision Fund 2, Berlin merkezli Princeville Capital, ABU Dhabi’nin ulusal varlık fonu ADQ ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) yer alıyor.

Trendyol, Türkiye'nin ilk "decacorn" şirketi oldu

Trendyol Kurucusu Demet Mutlu konuya ilişkin: “Bu yatırım turunda yer alan, dünyanın önde gelen yatırımcılarına ülkemize ve Trendyol’un geleceğine duydukları güven için teşekkür ediyoruz. Ülkemize son dönemdeki en yüksek uluslararası yatırımı getirmiş olmak bizim için bir gurur kaynağı. Bu yatırım Türkiye’nin dijital ekosistemine uluslararası ilgiyi artıracak ve sektörümüzün gelişmesine ciddi ivme kazandıracak.” ifadelerini kullandı.

Yeni yatırımlarla birlikte Trendyol, Asya, Avrupa, Amerika, Orta Doğu ve Türkiye'den önemli yatırımlar almış oldu. Şirketin başarısı tesadüfi değil. Koronavirüsün de hayatımıza girmesiyle insanların evde karantinada geçirdikleri süre, para harcamalarına sebep oluyor. Özellikle online alışverişte patlama yaşanan bu dönemde Trendyol da en çok değer kazanan şirketlerden biri oldu. Trendyol'un hali hazırda yatırımcısı olan Alibaba da şirkete bu sene 350 milyon dolar ek yatırım yapmıştı.

Leyla ile Mecnun Nasıl Devam Edecek?
Xiaomi Mi Mix 4 kanlı canlı gözüktü!!
Apple iPhone kullanıcılarına büyük bir sürpriz yapacak, sır perdesi aralandı
Sonraki Haber