Unify, IT dünyası ile işbirliği içine giriyor

Ses dünyası IT’ye yakınsadı, IT de ses dünyasına yakınsayacak.

Unify, eski adıyla Siemens Enterprise Communications, kanal stratejisinde radikal değişikler yapıyor. “Go Forward” adlı partner programını yeniden tasarlayan ve kanal yapısını güçlendiren firma, iletişim ve işbirliği sektöründe aranılan iş ortağı olmak konusunda kararlı. Stratejisini, iş modelini ve programlarını satış önceliğini kanala verecek şekilde değiştiren Unify,  geniş ürün portföyü ve yetkin kanal ortaklık yapısıyla pazardaki konumunu güçlendiriyor.

 Ses kökenli hiç bir üretici, IT dünyasını kendi sistemine dahil edemedi

İş ortaklarının neredeyse yarıdan fazlasının ses kökenli olduğunu belirten Unify Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoğlu, “Ses kökenli iş ortaklarımız, zamanla IT’ye yakınlaştılar ama bugüne kadar ses dünyasından gelen hiç bir üretici, IT dünyasını kendi sistemine dahil edemedi. Ses dünyasından gelen bir üretici olan Unify olarak bunu geçişi sağlamak istiyoruz.” dedi.

Unify, IT dünyası ile kuvvetli bir işbirliği içinde olacak

Kurumsal haberleşme sistemlerinde IP teknoloji imkânlarının kullanılmaya başlanmasının üzerinden 20 yıllık bir süre geçtiğini hatırlatan Tütüncüoğlu, şu bilgileri verdi: “Bu süre zarfında klasik haberleşme sistemleri ile kurumlara çözümler sunan firmalar, teknolojik değişime paralel olarak kendilerini geliştirdiler ve IP tabanlı ses teknolojileri konusunda da uzmanlıklar elde ettiler. Bununla birlikte geçmişten günümüze kurumsal veri ağları, bu ağların üzerinde çalışan uygulamalar ile güvenlik çözümlerini içeren donanım ve yazılım konularında çözümler sunan firmalar, kurumsal ses ve sonrasında gelen tümleşik iletişim çözümlerine mesafeli yaklaştılar. Günümüzde ise tümleşik iletişim, tüm kurumlar için kritik önem sahip. Bu noktada Unify olarak, geleneksel ses dünyasından gelen iş ortaklarımızın IT dünyasındaki gelişmelerini desteklemenin yanı sıra, özellikle bugüne kadar IT dünyasında kurumlara veri altyapılarından uygulama katmanına kadar çözümler sunmuş ve sunan firmalar ile işbirliği içerisine girmek üzere çalışmalarımıza yön vermiş durumdayız.”

Hedef, iş ortaklarına yatırım yaparak büyümek

Temel hedeflerinin indirekt kanal üzerinden iş ortakları ile büyümek olduğunun altını çizen Tütüncüoğlu, böylece hem daha fazla noktada var olmayı, hem de eko sistemlerini genişletmeyi hedeflediklerini açıkladı: “Yeni iş ortakları ile eko sistemimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Satış ve satış sonrası hizmetlerde vizyon sahibi, kendini ispatlamış şirketlere yatırım yapıyoruz. İletişim yazılımı ve servisleri alanlarında öncü firma Unify olarak, Türkiye’deki mevcut satış kanal ağımızın genişlemesine ve güçlenmesine yönelik attığımız adımlara devam ediyoruz.”

Turkcell, 20. yaşını İzmir'de kutluyor
Türkiye’deki robot severler yine İzmir’de toplanıyor
Apple sonunda anlaşma sağladı, iPhone sahipleri bomba gibi bir özelliğe kavuşuyor
Sonraki Haber