Yeni Ferrari CEO’su Apple’dan bir isim olabilir

Ferrari CEO'sunun sağlık sebeplerinden dolayı istifa etmesinden sonra yeni SEO merak edilmeye başlandı. Yeni Ferrari CEO’su Apple’dan bir isim olabilir.

Otomotiv devi Ferrari'nin CEO'su Louis Camilleri, geçen hafta kişisel nedenlerle şirketten ayrılmıştı. Bu zamansız ayrılıktan sonra gözler yeni CEO'ya çevrilmişti. Bugün ise CEO koltuğuna iki önemli ismin aday olduğu ortaya çıktı. Bu adaylardan ilkinin Apple'dan geçtiğimiz yıl emekli olan ünlü Sir lakaplı tasarımcı Jony Ive, ikincisinin ise eski Vodafone CEO'su Vittorio Cola'nın olduğu söyleniyor.

Ancak, Colao'ya yakın bir kaynağın iddiayı "asılsız" olarak nitelendirdiğini söylediği ortaya çıktı. Böyle olunca gözler direkt olarak Jony Ive'a çevrildi.

Reuters, İtalyan medyasına atıfta bulunarak; Apple Finans Direktörü Luca Maestri ve eski Tasarım Direktörü Jony Ive'nin Ferrari'nin bir sonraki CEO'su olmaya aday olduğunu açıkladı. Muhtemelen Apple çalışanları Ferrari'nin yeni CEO'su olacak.

Luca Maestri, 2014'ten beri Apple'ın CFO'su pozisyonunda bulunuyor ve daha önce şirketin Kurumsal Kontrolörü olarak görev yapıyordu.

Jony Ive ise LoveFrom adlı bağımsız bir tasarım şirketi kurmak için 2019'da Apple'dan ayrılmıştı. Ancak Jony Ive, Apple ile bağlarını koparmadı. Ive; LoveFrom şirketinin Apple'ın birincil müşterilerinden biri olarak kalacağını söyledi.

Apple yöneticilerinin CEO pozisyonu için potansiyel adaylar olarak adlandırılması alışılmadık bir durum değil. Apple'ın yonga üretimi şefi Johny Srouji'nin Intel'in 2019'daki CEO pozisyonu için aday listesinde olduğu bildirilmişti. Ancak pozisyon nihayetinde Bob Swan tarafından doldurulmuştu.

Ferrari'nin yeni CEO'sunun şimdilik kim olacağı bilinmiyor. Muhtemelen 2020 yılı bitmeden boş kalan CEO koltuğuna bir isim getirilecektir. Bakalım bu isim Apple'dan mı olacak yoksa başka bir isim mi olacak?

Exxen aylık abonelik fiyatı netleşti
Türkiye'deki Apple mağazaları için şok karar
Seat Ibiza fiyatları dibi gördü! Bu fırsat kaçmaz!
Sonraki Haber