Yok artık! Bu akıllı telefonlar döviz kuruna kafa tutuyor!

Uygun fiyatlara satın alabileceğiniz iyi performansa sahip ekonomik akıllı telefon modellerini sizler için bir araya getirdik! İşte ekonomik akıllı telefonların yer aldığı o liste!

Geçtiğimiz haftalarda gittikçe derinleşen çip sıkıntısının akıllı telefonlara kadar uzandığı konusu gündeme gelmiş, bu sebeple akıllı telefon fiyatlarında küresel artışın kapıda olduğu belirtilmişti. İşin kötü tarafı ise üst seviye çiplerin üretimini gerçekleştiren şirket sayısı oldukça az. Öyle ki; dünyadaki üst seviye çip talebinin büyük bir kısmını ise TSMC tek başına karşılıyor.

Bu da yetmezmiş gibi şu sıralar piyasalarda olumsuz bir hava hakim. Özellikle de döviz kurlarında yaşanan yükselişlerden ötürü ithal olarak gelen ürünlerde önemli artışlar söz konusu. Bilindiği üzere ülkemizdeki pek çok teknolojik aletin fiyatı döviz kuru üzerinden belirleniyor. Şu an için kurlardaki artış fiyatlara tam olarak yansımış değil. Ancak önümüzdeki süreçte fiyat artışlarının gerçekleşeceği aşikar.

Akıllı telefon pazarına pahalı telefonlar hakim olsa da, satışların çoğu yalnızca bütçe dostu olan, fiyat/performans ya da orta segment modellerde. Her ne kadar dolar kurundaki artış, akıllı telefon pazarını da olumsuz etkilese de, hala uygun fiyata alınabilecek iyi özelliklere sahip akıllı telefon modelleri mevcut. Ancak eğer yeni bir akıllı telefon alma niyetiniz var ise, elinizi çabuk tutmanızda fayda olabilir.

Dilerseniz şimdi içeriğimizin asıl konusu olan, uygun fiyatına rağmen iyi özelliklere sahip akıllı telefon modellerinin yer aldığı listemize göz atalım. Bu arada belirtilen fiyatların internet satış fiyatı olduğunu, mağaza fiyatlarının ise değişiklik gösterebileceğini ayrıca belirtelim.

Popüler Haberler