Türkiye’nin vurucu gücü İHA ve SİHA

Türkiye'de üretilen yerli İHA ve SİHA'lar gurur kaynağı olmaya devam ediyor. İşte Türkiye envanterinde bulunan İHA ve SİHA'lar.

Türkiye’nin teknolojik olarak bağımsızlaşması amacıyla yerli ve milli üretim gerçekleştiren Baykar, son 35 yıl içerisinde Türkiye’de savunma ve havacılık alanında dönüşüm yaratacak bir ivme ile çalışmalarına devam ediyor. Dünyanın sayılı İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) üreticilerinden biri olmanın gururu ile yoluna devam ediyor. Türkiye’nin ilk yerli ve milli hava araçlarını üreten firma en önemli motivasyon kaynağını ise yerli üretim, yerli mühendis ve yerli beyin gücü olarak tanımlıyor.

Baykar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine giren ve yurt dışına ihraç edilen savunma teknolojilerinin üretim ve geliştirilmesinde öncü rol oynuyor. Ar-Ge ve üretim sürecinin iç içe geçmesi ile yeni teknolojilerin dinamik bir şekilde uygulanmasını sağlıyor, insansız ve otonom teknolojilerin günümüz savunma sanayine uyarlanması için çalışıyor. Alanında dünyanın en ileri teknolojisine sahip olan firmanın envanterindeki İHA, SİHA ve mevcut gücünü değerlendirdik.

Popüler Haberler