Anadolu Farm ne kadar para topladı?

Çiftlik Bank olayından sonra ortaya çıkan Anadolu Farm'ın piyasadan ne kadar para topladığı ortaya çıktı. İşte Anadolu Farm'ın dudak uçuklatan topladığı para!

Ponzi benzeri sistemler maalesef ülkemizde son dönemde çok popüler oldu. İnsanların çalışmadan para kazanma arzusunu kötüye kullanan girişimciler, yüksek miktarlarda dolandırıcılığa imza atmıştı. Çiftlik Bank olayı ile patlak veren bu sisteme, geçtiğimiz günlerde Anadolu Farm da katılmıştı. 

Müşterilerin gözünü boyamak adına Tauk adı verilen tavuk restoranı kuran Anadolu Farm'ın, piyasadan kaç milyon TL topladığı yapılan soruşturma ile ortaya çıktı. Aktarılan bilgilere göre; Anadolu Farm, 8 ay gibi kısa bir sürede piyasadan tam 90 milyon TL toplamış.

Anadolu Farm'ın bağlı olduğu Ekolium Şirketi ve yöneticileri hakkında MASAK tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusu ile Kayseri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince Anadolu Farm takibe alındı.

Bu takip sonucunda şirketin bir işyeri kiraladığı, Kayseri’de Tauk adlı 2, Tokat’ta 1, Kayseri’de 2 ve AVM’de Somunarası ve Şah Mangal adıyla 6 restoran işlettiği ortaya çıktı.

44 bin üyesi bulunan Anadolu Farm, üyelerine; yatırılan ana paranın 5 ay sonra geri verileceğini ve 5 aydan sonra %200 kar ödemesi yapılacağını vaad etmiş. Ancak bu diğer ponzi sistemler gibi patladı ve Ekolium Yönetim Kurulu Başkanı tutuklandı.

Bu tutuklama işleminden sonra Anadolu Farm'ın sitesi de kapatıldı. Henüz Anadolu Farm'a para yatıranların, paralarını geri alıp alamayacağı bilinmiyor.

Facebook'taki kaos büyüyor!
Amazon D&R'ı satın mı alacak?
Çinli üretici bombayı patlattı, hem ucuz, hem güçlü, hem de yetenekli akıllı saat
Sonraki Haber