Artık internet kotanız aşmayacak!

Yeni karar ile internet kotanız aşmadan uyarılacaksınız.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada, "İnternet Servis Sağlayıcıları, vatandaşı kota dolmadan önce kısa mesajla bilgilendirecek" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) tarafından alınan ''Kullanım Miktarı Sınırlı Hizmetler'' konulu karar uyarınca artık kullanıcıları kota konusunda uyarılacağını söyledi. Karara göre, internet kotasının yüzde 80'ine ve yüzde 100'üne ulaşıldığında cep telefonu numara bilgisi bulunan abonelere, kısa mesaj ile bilgilendirme yapılacak.

Yıldırım, cep telefonu numara bilgisi bulunmayan ama elektronik e-posta bilgisi bulunan abonelere de bilgilendirmenin, e- posta ile yapılacağını söyledi. Bakan Yıldırım, bu kararın internet kullanıcılarının fazla ödeme yapmak zorunda bırakılmasını önlemek ve tüketicileri korumak amacıyla alındığını söyledi.

BTK'nın söz konusu kararının İSS'lere tebliğ edilmesinin ardından başlayacağını belirten Yıldırım, bu şekilde kullanıcıların yaşadığı sürpriz faturaların ve mağduriyetlerinin önüne geçilmiş olacağını belirten söyledi. Bakan Binali Yıldırım; ''Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla internet kullanmaya devam edecek'' dedi.

İşte Google etkinliğinin başrol oyuncuları!
Bilgisayarınızdan Instagram kullanın!
Google uygulamaları artık AppGallery'de; işte Huawei Nova 12S incelemesi
Sonraki Haber