Facebook'tan üyelerine büyük oyun

Facebook bir programı kullanıcılara kurdurmak için böyle bir oyuna başvurdu.

Birçok site para kazanmak için birçok yollara başvurur. Bunun için ya kendi geliştirdikleri bir ürünü tanıtmaya çalışırlar yada başka bir firmayla anlaşıp o firmanın ürününü kullanıcılara zorla da olsa göstermeye uğraşırlar.

Bu konuda tabii ki çok üyesi olan siteler tercih sebebi oluyor. Bu sitelerden en popüleri de bir milyarı aşkın üyesiyle Facebook. Eminiz ki birçoğunuz Facebook'ta ürün tanıtımı için tuzaklı linklere rastlamışsınızdır.

Ancak başıma dün akşam gelen bir olay Facebook'un bu konuda oyunlara bile atılabileceğini gösterdi. Facebook'ta paylaşım yaparken bir anda hesabım kilitlendi. İlk önce hesabımın çalındığını veya başka bir hata olduğunu düşünmeye başlamışken, Facebook hesabımın kilitlenme sebebi olarak aşağıdaki nedenleri sıraladı.

"Güvenlik nedenleriyle hesabın geçici olarak kilitlendi

Ne yazık ki, bilgisayarınıza virüs bulaşmış olabilir.

Endişelenmeyin. Virüslü dosyaları bulup kaldırmanıza yardımcı olacağız.

Nasıl bulaşmış olabilir

Bilgisayarına zararlı yazılım bulaşmış kişiler, genellikle oyuna getirilerek bilgisayarlarına zararlı yazılımı bulaştıran kötü niyetli bir program çalıştırmış olurlar. Güvenmediğiniz yerler bulunan veya tanımadığınız kişilerden gelen programları asla çalıştırmamanız gerektiğini lütfen unutmayın."

Bu uyarıdan sonra ben virüs bulaştığına inanmadım çünkü bu uyarıda bulanan kötü yazılım kurma vs gibi şeyleri yapmamıştım. Bu nedenle sayfaları kapatıp yeniden giriş yapmayı denedim. Ancak başarılı olamadım çünkü aynı uyarı tekrar geldi ve giriş yapmam engellendi.

Bu durumda mecburen Facebook'un istediğini yapmak zorunda kaldım ve uyarı sonucunda devam ettim. McAfee koşullarını kabul etmem söylendi ve kabul etmem karşılığında sayfalarda ilerleyebildim.

"McAfee Scan And Repair

McAfee Scan and Repair hizmetini ücretsiz olarak sunmaktan memnuniyet duyarız. Virüslü dosyalar bulunursa, McAfee Scan and Repair bu dosyaları senin için otomatik kaldırabilir. İstersen dosyaları kendin de kaldırabilirsin.

Bu düğmeye tıklayarak McAfee Scan and Repair hizmet koşullarını kabul etmiş oluyorsun."

Daha sonra McAfee tarama yaptı ve herhangi bir virüse rastlanmadığını belirtti. Olmadığını zaten biliyordum :)

Daha sonra devam butonuna tıkladığım zaman işin aslı anlaşıldı. Facebook McAfee programını kurmam için bir oyun düzenlemişti. Amaç bu programı üyelere güvenli gösterip bilgisayarlarına kurmalarını sağlamak. Aşağıdaki resimden bunu anlamak zor olmasa gerek!

E-ticaret Türkiye’de hızla büyüyor
Türkiye'de bu kadar Facebook bağımlısı var
Apple sonunda anlaşma sağladı, iPhone sahipleri bomba gibi bir özelliğe kavuşuyor
Sonraki Haber