Fenerbahçe'nin kazandığı kupa maçı rekor kırdı!

Fenerbahçe'nin kazandığı kupa maçı internette izlenme rekoru kırdı.

Dün Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda 50. Ziraat Türkiye Kupası Fenerbahçe ve Bursaspor arasında oynandı. Final karşılaşması sonucunda kupa sahibini buldu. Karşılaşmayı yayıncı kuruluşları ATV ve aHaber'in ortak yayın ile internet ve mobil cihazlardan canlı olarak sundu. Kuruluşların gerçekleştirdiği canlı maç yayını rekor kırdı.

Fenerbahçe'nin 4-0 kazanarak 29 yıllık kupa özlemine son verdi ve 50. Ziraat Türkiye Kupasını kazandı. İnternet üzerinden karşılaşmayı eş zamanlı olarak 101 bin 237 kişi izledi. İnternet üzerinden yapılan maç yayınları içinde Bu rakam eş zamanlı izleyici sayısında bir rekora imza attı.

100 bini geçen kullanıcı sayısı Fenerbahçe'nin 44. dakikada Baroni'nin ayağından kazandığı 2. gol sırasında gerçekleşti ve bu sırada rekor kırılmış oldu.  Kupa karşılaşması süresince izleme sayısı 100 bin kişi seviyesinde seyretti. İzleyici sayısı 58. dakikada Semih Şentürk'ün attığı 3. gol sonrasında 90 bine geriledi ama maç boyunca bu rakamın altına inmeyerek yüksek izleme sayısını korudu.

İzleyiciler eş zamanlı olarak 90 bin 380 kişi bilgisayar üzerinden, 8 bin 742 kişi iPhone'dan ve 2 bin 115 kişi de iPad'den kupa maçını izledi. İzlenmenin yaklaşık %10 oranı Mobil gerçekleşti.

Wikipedia'da reklam görüyorsanız, risk altındasınız!
"Bulut Bilişim Teknolojisi" Nedir?
Huawei Android'e meydan okudu, küresel pazara geliyoruz şimdi siz düşünün
Sonraki Haber