Güvenli İnternet Hizmeti 8 yaşında!

Kullanıcıların güvenli bir internet hizmeti alabilmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK tarafından hayata geçirilen Güvenli İnternet Hizmeti, 8. yaşını kutluyor.

Özellikle çocukları internet üzerindeki tehlikelerden korumak üzere tasarlanan ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK tarafından hayata geçirilen Güvenli İnternet Hizmeti 8. yılına girdi. 2011 yılından bu yana internet servis sağlayıcıları tarafından ücretsiz olarak sunulan Güvenli İnternet Hizmeti, sadece talep eden abonelere sunulan bir servis.

8 yılda kullanıcı sayısı 6.3 milyon oldu

BTK tarafından açıklanan rakamlara göre kullanıma sunulduğundan bu güne kadar 8 yıl içinde 6.3 milyon aboneye ulaşan serviste temelde iki farklı profil yer alıyor. Bu hizmetten yararlanabilmek için kullanıcılar internet servis sağlayıcılarına ait çağrı merkezlerinden, online işlem merkezlerinden, bayilerden, SMS ve mobil uygulamalar yoluyla kolay güvenli internet hizmeti alabiliyorlar.

Serviste iki farklı profil bulunuyor:

  • Çocuk Profili: Çocuk Profili, internetteki risklerden en yüksek oranda korunmayı sağlarken bu hizmette, sadece, çocukların girmesinde sakınca bulunmayan web sitelerine erişilebilir.
  • Aile Profili: Aile Profilinde, müstehcenlik, çocuk istismarı, şiddet, ırkçılık, kumar gibi yasadışı içerikler barındıran, dolandırıcılık yapılan, zararlı yazılımlar barındıran siteler ile Sağlık Bakanlığı'nın sağlığa zararlı olduğunu açıkladığı ürünlerin yer aldığı web sitelerine erişim sağlanmamaktadır.
Google Öğretmenler Günü'nü unutmadı
Turkcell AKK'yi kaldırıyor!
Skoda Kamiq fiyatları dipte! Bundan ucuzu Tofaş!
Sonraki Haber