İşte dünyanın en popüler 10 internet tarayıcısı!

Bu yazımızda sizlere dünyanın en popüler 10 internet tarayıcısının yer aldığı listemizi paylaşıyoruz.

İnternet aleminin olmazsa olmazlarından biri de tarayıcılardır. Kabul edersiniz ki; internet tarayıcılarımızı belki de farkına varmadan gün içinde onlarca kez kullanıyoruzdur. Bazen alışveriş yapmak için, bazen gündemi takip etmek için, bazen araştırma yapmak için, bazen bir videoyu bulmak için vs vs. örnekleri çoğaltabiliriz.

Peki hiç merak ettiniz mi?  Dünya üzerindeki milyarlarca insan hangi internet tarayıcısını kullanıyor? Hani tarayıcı daha çok seviliyor, hangi tarayıcı hiç sevilmiyor?

İnternet tarayıcısı sektörünün önemli isimlerinden Mozilla, geliştiricilere yönelik yapmış olduğu ankette ilginç bir sonuç ortaya çıktı. Aslında birçok kişinin tahmin ettiği üzere pek de şaşırtıcı değil.

Yapılmış olan ankette katılımcılara; "Genel olarak, tarayıcı uyumluluğuyla ilgili en büyük sıkıntı noktanız nedir?" şeklinde bir soru yöneltildi. Geliştiricilerden gelen yanıtlar, Microsoft'un Internet Explorer isimli internet tarayıcısının kullanıcılar tarafından sevilmediği kadar geliştiriciler tarafından da nefret edildiği sonucuna ulaştırdı.

Geliştiricilerin yüzde 21.8'lik bölümü, Internet Explorer'dan ciddi anlamda rahatsızdılar. Bu internet tarayıcısını ise yüzde 10.4 ile Safari takip etti. Ayrıca geliştiricilerin yüzde 14.1'i, Internet Explorer'ın genel düzen ve stil açısından tam bir baş belası olduğunu görüşünde.

Bu görüşlerin yanı sıra, bazı geliştiricilerin Google Chrome, Mozilla Firefox ve Edge'den de şikayetçi olduklarını ortaya koydu. Ancak şikayet oranları sırası ile yüzde 6, yüzde 3 ve yüzde 3 olduğu için bunların Internet Explorer'a nazaran daha makul seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

Dilerseniz şimdi lafı daha fazla uzatmadan, en çok kullanılan internet tarayıcılarına birlikte göz atalım.

İşte Dünya'da en çok kullanılan 10 internet tarayıcısı;

Popüler Haberler