RTÜK internetteki her şeyi denetlemeyecek

RTÜK'ün internette neleri denetleyeceğini Başbakan Yardımcısı açıkladı. Bakalım RTÜK internetin tamamını denetleyecek mi?

Torba yasadan geçen kanun tasarısı ile RTÜK'e internette yayın yapan TV ve radyo programlarını denetleme yetkisi verilmişti. Ancak bu tasarının neleri kapsayacağı kesin ve net olarak açıklanmamıştı. Tahminlere göre; bu tasarı ile Netflix, Puhu TV ve BluTV gibi yayınlar denetlenecekti. Ancak ortaya çıkan spekülasyonlara göre RTÜK internetin tamamını denetleyecekti.

Gümüşhane Günleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ne katılan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bu dedikodulara son noktayı koydu. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık; kanun tasarısının meclisten geçtiğini ve bu tasarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına gideceğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısısı bu tasarının sadece internet üzerinden yapılan televizyon ve radyo yayıncılığını denetleme yetkisinin RTÜK'e verildiğinin altını çizdi. Yani RTÜK, internetteki her şeyi denetlemeyecek.

Bu noktada yerli yayınlar sansür yasağına uyacak ancak Netflix gibi global bir firmanın nasıl bir tepki vereceği bilinmiyor. Dizi ve filmlerini tek tek sansürlemek zorunda kalacak olan Netflix, Türkiye pazarından çekilme kararı bile alabilir. Bakalım RTÜK ile Netflix arasındaki ilişki ilerleyen aylarda nasıl şekillenecek?

Netflix için en iyi tarayıcı hangisi?
Google kripto para altyapısını kullanacak
Alfa Romeo'dan beklenmedik karar, siyasete alet oldular
Sonraki Haber