Tarayıcı rekabetinde son durum ne?

Rekabet tüm hızıyla devam ediyor.

Dünya genelinde en çok kullanılan PC işletim sistemi Microsft tarafından geliştirilen Windows’tur. Şirket, sistem içerisinde Internet Explorer tarayıcısını hazır olarak kullanıcılara sunar. Farklı geliştiricilerden yeni oluşumların gelmediği dönemde herkes tarafından tercih edilen(birazda mecburi bir durum) tarayıcıda son dönemlerde ciddi anlamda bir düşüş söz konusu.

Google’ın Chorome’u, Mozilla’nın Firefox’u ve Opera’nın rekabete dahil olmasıyla Internet Explorer kullanımı sürekli azalma eğiliminde oldu. Hatta 2012 yılında Choreme zirvede yer aldı. Farklı geliştiricilerin sunduğu tarayıcılar günümüz koşullarına daha uygun yapılar sunmanın yanında performans noktasında daha başarılı. Internet Explorer rakipleri karşısında iddialı yazılımlar geliştiremedi.

Araştırmaya göre Internet Explorer, halen ciddi bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih ediliyor; fakat tarayıcının daha çok bilinçsiz kullanıcılar tarafından tercih edildiği görülüyor. Kullanıcı, bilgisayarda hazır gelen bu uygulamayı direkt kullanıyor ve değiştirme gereksinimi duymuyor.

Oysa daha fazla performans, daha güncel ve mobil telefonuyla (Android) aynı anda senkronize olacak tarayıcı kullanmak isteyenler tercihini Chrome’dan yana kullanıyor.

Windows Live Messenger Skype nasıl yükseltilir
Facebook'ta hayat nasıl gidiyor? Ne var ne yok?
Volkwagen T-Roc fiyatları şaşırttı, ilk defa bu seviyelerde
Sonraki Haber