Twitter'da 'Beyaz Saray'a saldırı, Obama yaralandı' mesajı

AP'ın Twitter hesabını çalan hackerlar, 'Beyaz Saray'a saldırı, Obama yaralandı' mesajı attılar.

Hackerlar yaptıkları işlerde sınır tanımıyorlar. Son olarak Associated Press (AP) haber ajansının sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabını ele geçiren sanal korsanları bu hesap ile "Beyaz Saray'a saldırı, Başkan Obama yaralandı" mesajını paylaştılar. Hackerların bu mesajı yayınlaması ile Dow Jones Sanayi Endeksi'nin 150 puan düştüğü açıklandı.

Twitter hesaplarının bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradığını açıklayan AP Sözcüsü Paul Colford, gönderilen son dakika haberinin gerçek olmadığı doğrultusunda açıklama yaptı. AP muhabirlerinden Mike Baker ise önce bazı çalışanların şifrelerinin çalındığını, daha sonra haber ajansının Twitter hesabının saldırıya uğradığını söyledi.

Dow Jones Sanayi Endeksi yaklaşık 150 puan düştü ve "Beyaz Saray'a saldırı, Başkan Obama yaralandı" mesajının AP yönetimince yalanlanmasının ardından yeniden yükselişe geçti.

Olayın ardından Twitter hesabını askıya alan AP, hesapların bilgisayar korsanlarının eline nasıl geçtiğini bulmak için Twitter yöneticileriyle işbirliği içine girdi.

Twitter reklam işine girdi!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel Doodle!
Amazon'dan şok suçlama, buna delil karartma derler
Sonraki Haber