Kripto para hırsızına para ödülü!

Poly Network kendisinden 600 milyon dolar çalan hacker’a kabul edemeyeceği bir teklif sundu. Peki sonuç ne mi oldu? İşte detaylar!

Geçen hafta, bir bilgisayar korsanı Poly Network blockchain platformuna sızdı ve çeşitli kripto para birimlerinde 600 milyon dolar çaldı. Birkaç gün içinde saldırgan, sadece eğlenmek için bir siber saldırı gerçekleştirdiğini açıklayarak parayı iade etmeye başladı. Kripto para hırsızı, Poly Network'ten çaldığı 600 milyon doların neredeyse tamamını iade etti

Ancak, hikâye bu şekilde bitmedi. Poly Network, "platformun güvenliğini artırmaya yardımcı olduğu" için hacker'a 500.000 dolar ödül teklif etti. Hacker parayı reddetti, ancak şirket temsilcileri tatmin olmadı ve birkaç gün sonra onu baş güvenlik danışmanı pozisyonuna davet etti.

Poly Network hırsıza 600 milyon dolar ve iş teklif etti!

Poly Network, kendisinden 600 milyon dolar çalan hacker'a bir iş ve 500 bin dolar ödül teklif etti. Poly Network, bu işlemi yapan hacker’ı yasal olarak sorumlu tutmayı düşünmediğini ve onu en iyi güvenlik danışmanları olmaya davet etiklerini ayrıca 500.000 dolarlık ödül vereceklerini açıkladı.

Hacker ödülle ne yapmaya karar verirse versin, onun hakkında hiçbir şikâyetimiz yok açıklamasını özellikle belirttiler. Aynı zamanda Poly Network bilgisayar korsanları için özel bir program başlattı. Bir platform güvenlik açığını keşfeden ve bunu şirkete bildiren herkes 100 bin dolarlık bir ödülle onurlandıracaklar.

Açıklamada, iade sürecinin henüz tamamlanmadığı ve "Bay Beyaz Şapka" olarak adlandırılan hacker ile iletişim kurulduğu belirtildi. "Beyaz Şapka", becerilerini piyasalardaki kuruluşların güvenlik açıklarını bulmaya yardımcı olmak için iyi yönde kullanan hacker’lar için kullanılıyor. Ne dersiniz 100 bin dolar ister misiniz?

Elon Musk manipülasyona devam ediyor! Nedir bu Dogecoin sevgisi!
PSG Lionel Messi'yi kiralamak için kripto para kullandı!
Apple Türkiye’ye özel düşük vergili iPhone üretecek, sonunda bizi de düşündüler
Sonraki Haber