64-bit zorunluluğu App Store'u hareketlendirdi

Apple'ın 64-bit'i zorunlu kılması App Store'daki güncellenen uygulamaların sayısında anormal bir artış yaşanmasına neden oldu.

Apple, iOS 11 ile 64-bit desteklemeyen uygulamaların, iPhone ve iPad modellerine yüklense bile çalışmayacağını ve yakın vadede bu uygulamaların App Store'dan kaldırılacağını açıklamıştı. Bundan yaklaşık 4-5 ay önce ise; geliştiricilere 64-bit desteklemeyen uygulamalarını acilen güncellemeleri konusunda bilgilendirme yapılmıştı. Görünüşe göre Apple'ın 64-bit zorunluluğu geliştiricileri harekete geçirmiş.

Sensor Tower App Intelligence verilerine göre 64-bit desteğine sahip olmayan 1.900'den fazla uygulama geçtiğimiz yıl güncellenmişti. 64-bit'in zorunlu olmasından sonraki süreçte yani 6 aylık bir süreçte bu rakam %230 artış göstererek rekor seviyeye çıktı.

Geçtiğimiz Mart ayında yayınlanan raporda ise; App Store'daki 187.000 adet uygulamanın 64-bit desteği olmadığı açıklanmıştı. Tahminlere göre 64-bit desteği olmayan uygulamaların sayısı 2017 sonuna doğru makul seviyelere inecek. Uzun süredir geliştiricisinden destek almayan uygulamalar ise tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alacak.

Google, Search Lite uygulamasını yayınladı!
Bilim insanları akıllı telefondan neden ayrılamadığımızı açıkladı!
Huawei efsanesi geri döndü, zirveye yerleştiler
Sonraki Haber