Android 10 alacak Motorola modelleri

Şubat 2020 itibari ile Android 10 güncellemesi alacak olan Motorola telefon modellerini sizler için bir araya getirdik.

Bilindiği üzere Google, Android 9 Pie’a kadar işletim sisteminin sürümlerine tatlı isimleri ile isimlendirmişti. Bu sürümler neler olduğunu isterseniz gelin hep birlikte bir hatırlayalım; Android 10 Android 4.0 - 4.04 Ice Cream Sandwich, Android 4.1 - 4.3.1 Jelly Bean, Android 4.4 - 4.4.4 Kit Kat, Android 5 Lollipop, Android 6 Marshmallow, Android 7 Nougat, Android 8 Oreo, Android 9 Pie Google'ın şu ana kadar tatlı isimleri verdiği, android işletim sisteminin tüm sürümleri.

Şirket radikal bir karar ile tatlı isimleri verdiği android işletim sistemi sürümlerinde isim değişikliğine gitmiş ve bu değişiklik sonucunda, yeni sürümlerinde artık tatlı isimlerini kullanmayacak olduğunu ifade etmişti. Kısacası Google, Android 10 ile birlikte bu geleneği rafa kaldırmıştı. Şirket bu anlamda, Android Q olacağını düşünülen yeni sürümün adının Android 10 olduğunu açıklamıştı.Bundan sonraki sürümler Android 11, Android 12 şeklinde devam edecek. Diğer yandan ise Android'in logosunda da değişikliğe gidildi. Kullanıcıların rahat okuyabilmesi adına Android yazısı yeşilden siyah renge çevrildi.Her yeni sürümde olduğu gibi Android 10 da kullanıcılarının telefonlarına yeni özellikler ve yeni iyileştirmeler sunuyor. Bu özelliklerin ve iyileştirmelerin genel anlamda; tasarım güncellemeleri, arayüz değişiklikleri ve sistemcel değişiklikler olarak 3 başlıkta değerlendirildiğini belirtelim.

İsim değişikliğinin yanında, yeni özelliklere ve görünüme kavuşan Android 10 işletim sistemi, henüz kullanma imkanına kavuşamayan telefon sahipleri tarafından da oldukça merakla ediliyordu. Doğal olarak son versiyon için merak edilen diğer bir konu da, işletim sisteminin bu sürümünü hangi model telefonların alacağı idi. Elbette birçok markanın birçok modeli Android 10 işletim sisteminden nasibini aldı. Ancak biz bu içeriğimizde Android 10 alacak Motorola modellerine yer vereceğiz. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan Android 10 alacak Motorola modellerine hep birlikte göz atalım.

İşte Android 10 alacak Motorola modelleri;

Popüler Haberler