Android 5.0.1 Lollipop Nexus cihazlara ne zaman gelecek?

Android 5.0.1 güncellemesi Nexus 4,Nexus 5, Nexus 7 ve Nexus 10 için yakında OTA üzerinden yayınlanacak.

Google geçtiıimiz Kasım ayının ortasında Android 5.0. Lollipop'u yayınlamış ancak güncelleme bazı cihazlarda sorunlara yol açmıştı. Nexus 7 WiFi, Nexus 9, ve Nexus 10'nda bağlantı hatalarının yanısıra cihazı fabrika ayarlarına döndürebilecek sorunlar çıkmıştı. Kullanıcılardan gelen şikayetler sonucunda Google, dün itibariyle  tablet modellerinde yaşanan sorunları çözme adına Android 5.0.1 sürümünün fabrika imajlarını yayınladı.

Şimdiye kadar forumlardan gelen yorumlara baktığımızda yukarıda saydığımız cihaz kullanıcıları güncelleme ile sorunlarının çözüldüğünü söylüyor. Sorunun çözülmesi diğer Nexus kullanıcılarını da heveslendirmiş durumda. Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7, Nexus 10 kullanıcıları için Android 5.0.1 güncellemesi uzakta görünmüyor. Gelen haberlere göre Google, Android 5.0. OTA güncellemesiyle gelen sorunların hata raporları üzerinde çalışıyor ve yakında OTA üzerinden yayınlayacak.

Nexus 4 ve Nexus 5 kullanıcıları özellikle cihazlarında batarya konusunda sıkıntı yaşadığını söylüyor. Dürüst olmak gerekirse Nexus 5 cihazımda Android 5.0 Lollipop ile herhangi bir hata ve pil sorunu yaşamadım. Aksine pil ömrü yaklaşık 3-4 saat arttı diyebilirim. İşim gereği yoğun olarak kullandığımı da belirtmek isterim. Tabii bu sorunların olmadığı anlamına gelmiyor.

Android 5.0.1 güncellemesi yayınlandığında her zaman olduğu gibi Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7, Nexus 10 için aynı anda tüm cihazlara sunulmayacak. İlk şanlı kullanıcılar kim olur bilinmez ancak güncelleme kademeli olarak yayınlanacaktır. Güncelleme yaparken bir WiFi ağına veya 3G bağlantısı kullanmanızı tavsiye ederim. Düşük veri bağlantısı güncellemenin yarıda kalmasına yol açabilir.

Galaxy S5'e Android 5.0 Lollipop nasıl yüklenir?
Galaxy S6, LG G4 ve diğer amiral gemisi telefonlar gecikebilir
Apple iPhone kullanıcılarına büyük bir sürpriz yapacak, sır perdesi aralandı
Sonraki Haber