Apple, benzeri görülmemiş bir büyüme stratejisi peşinde

Teknoloji dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Apple, gelecek beş yıl içerisinde dünya genelinde çok kapsamlı bir büyüme atağına girecek gibi görünüyor.

Bu yıl Nisan ayında Apple, Hindistan'da, Delhi'deki Saket ve Mumbai'deki BKC bölgesinde iki perakende mağazasını kapılarını müşterilere açtı. Bu mağazalar, tüketicilerden büyük bir ilgi görerek, 22 ile 25 crore arasında bir ciro elde etti. Yeni bir duyum kaynaklı gelişme, Apple'ın ülke genelindeki fiziksel varlığını güçlendireceği yönünde; yeni mağazaların açılışını planlıyor.

Bloomberg'in teknoloji muhabiri Mark Gurman'ın belirttiğine göre, Apple'ın önümüzdeki dört yıl boyunca 53 mağaza açmayı, mevcut mağazalarını taşımayı ve düzenlemeyi düşündüğü ifade ediliyor. Bu genişleme planları kapsamında, 27 yeni mağaza ile perakende zincirinin büyümesi öngörülüyor. Şirketin bu genişleme stratejisi, özellikle Asya-Pasifik bölgesine odaklanıyor.

Apple, benzeri görülmemiş bir büyüme stratejisi peşinde

Hindistan'da, önümüzdeki birkaç yıl içinde Apple'ın üç fiziksel mağaza daha açmayı planladığı bilgisi geldi. Bu mağazaların Mumbai ve Delhi'de yer alacağı öngörülüyor. Yeni mağazaların lokasyonları belirlenmiş durumda. 2025 yılında Mumbai'nin Borivali bölgesinde açılacak olan üçüncü mağaza ve 2026 yılında Delhi'deki DLF Promenade Alışveriş Merkezi'nde planlanan dördüncü mağaza bulunuyor. İkinci büyük perakende mağazası olması beklenen bu dördüncü mağaza, Apple BKC'nin ardından Hindistan'daki en büyük ikinci Apple mağazası olacak. 2027 yılında ise beşinci mağazanın Mumbai'nin Worli bölgesinde açılması planlanıyor.

Zamanla, 2025 ve 2027 yılları arasında Apple'ın Hindistan'da üç yeni mağaza daha açacağı öngörülüyor. Bu durum, Apple'ın Hindistan pazarında rekor satışlar gerçekleştirmesine ve tüm zamanların en yüksek iPhone geliri rekorunu kırmasına paralel olarak gözlemleniyor. Apple'ın Hindistan'daki perakende genişlemesi, şirketin ülkede iPhone üretimini artırma planlarının bir parçası gibi görünüyor.

Android 14 işletim sistemi, iOS’un en önemli özelliklerinden birini bünyesine katıyor
Xiaomi’nin gizemli telefonu hala sırrını koruyor
ABD ile Elon Musk arasındaki ipler geriliyor, bomba her an patlayabilir
Sonraki Haber