Apple bu çeyrekte rekor iPhone satışı bekliyor

Apple'ın 2014 yılı dördüncü ve 2015 yılı birinci çeyrek iPhone satışına ilişkin beklentiler açıklandı.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın dünyanın birçok noktasında satışa sunulmasıyla birlikte Apple’ın 2014’ün son çeyreğinde rekor iPhone satışı elde etmesi bekleniyor. KGI analisti Ming-Chi Kuo’ya göre Apple yılın son çeyreğinde 71.5 milyon iPhone satışı gerçekleştirecek. Söz konusu rakam yılın ilk üç çeyreğiyle karşılaştırıldığında iPhone satışlarında %82’lik bir artışın olacağını gösteriyor.

Ming-Chi Kuo’ya göre 2015’in ilk çeyreğiyle birlikte iPhone satışlarından düşüş bekleniyor. %31’lik bir düşüşün beklendiği 2015 birinci çeyrekte ise 49.4 milyon iPhone satışı bekleniyor.

En çok satan model beklendiği gibi iPhone 6 olacak. Yıl sonuna kadar 41.6 milyon iPhone 6 satışı hedeflenirken, iPhone 6 Plus satışlarının ise 15.1 milyon olması bekleniyor. Diğer iPhone modellerindeki beklenti şu şekilde; 8,8 milyon iPhone 5S, 4.3 milyon iPhone 5C ve 1.6 milyon iPhone 4S.

Önümüzdeki yılın ilk çeyreğine gelindiğinde iPhone 6, iPhone 6 Plus ve iPhone 5C satışlarında düşüş söz konusu olacak. iPhone 5C ve iPhone 4S satışlarında ise ciddi bir artışın yaşanacağı gözleniyor. Kuo’ya göre bu artış düşük fiyatlandırmadan kaynaklanacak. 

Motorola, Nexus 6'da gizli bir LED bildirim ışığına yer veriyor
Qualcomm, Snapdragon 810 işlemcili ilk telefon ve tableti duyurdu
Apple sonunda anlaşma sağladı, iPhone sahipleri bomba gibi bir özelliğe kavuşuyor
Sonraki Haber