Apple FaceID'den vazgeçebilir! İşte yeni teknolojisi!

Amerikalı teknoloji devi Apple, en popüler iki ürünü ile iPhone ve Watch series modellerini geliştirebilmek için yeri arayışlar peşinde koşmaya devam ediyor.

Apple, iPhone ve Apple Watch gibi cihazlarda biyometrik ve hareket kontrolü için kullanılabilecek bir alt ekran sensör teknolojisi olan bir patent başvurusu yaptı. Patent, gelen kızılötesi ışığa dayalı sensör verileri oluşturabilen bir kuantum filmi kızılötesi sensörün kullanımını öngörmektedir.

Bu veriler, kontrol devreleri tarafından işlenerek yakınlık algılama, dış nesnelerin görüntülenmesi, yüz özelliklerinin tanınması, kullanıcının bakış yönünün belirlenmesi, nesnenin konumunun izlenmesi ve fiziksel hareketlerin algılanması gibi işlemler gerçekleştirmek için kullanılabilir.

Apple FaceID'den vazgeçebilir! İşte yeni teknolojisi!

Bu teknolojinin getirebileceği heyecan verici olanaklara rağmen, görüntü teknolojisi uzmanı ve analisti Ross Young, sensörle ilgili sorunlar nedeniyle alt panel Face ID teknolojisinin 2025 veya daha sonraki yıllara kadar kullanılmayabileceğini belirtiyor. Ancak, Apple mühendislik ekipleri bu zorlukları aşmanın yollarını araştırıyor ve teknolojinin nasıl en iyi şekilde uygulanabileceğini belirlemeye çalışıyorlar.

Alt ekran Face ID teknolojisiyle birlikte, Apple iPhone için alt ekran Touch ID'nin de bir sürümünü deniyor. Ancak bu teknolojinin yakın gelecekte iPhone 15 veya diğer yüksek kaliteli modellerde yer alması olası değir, bununla birlikte iPhone SE gibi düşük kaliteli modellerde test edilme gibi bir imkanı da var. Bu ikili kimlik doğrulama yaklaşımı, Face ID'nin doğru çalışmayacağı durumlarda özellikle yararlı olabilir ve ek bir güvenlik seviyesi sunar.

Oppo ve OnePlus Avrupa'ya veda mı etti?
iQOO Z7x modelinin global versiyonu bir kez daha kendini gösterdi
Nintendo, Switch'in halefini Mart 2025'ten önce açıklayacak
Sonraki Haber