Apple için büyük zafer! iPhone 11 Çin’de en çok satan telefon oldu!

Apple 2020’nin ilk çeyreğinde büyük bir zafere imza attı. Cupertino merkezli şirket iPhone 11 modeli ile Çinli rakiplerine deplasmanda fark attı.

Akıllı telefon pazarının lokomotif pazarlarından biri olan Çin’de rekabetin ciddi anlamda üst seviyede olduğu söylenebilir. Rekabetin Çin pazarında zirve yapmasının birkaç nedeni var. Bu nedenlerden ilki sayıları hayli fazla olan yerli üreticiler. Malum Çinli akıllı telefon üreticileri global pazarda bile fazlasıyla iddialılar. Bunlara bir de küresel pazara henüz tam anlamıyla açılmamış üreticiler eklenince Çin’deki rekabet fazlasıyla kızışıyor. Dolayısıyla böyle bir pazarda zirveye oynmak hiç ama hiç kolay değil.

Apple’ın bu pazardaki payının hayli düşük olduğunu söyleyebiliriz. Lakin iş model bazında yapılan satışlara gelince işler değişiyor. Keza geçtiğimiz çeyrekte Apple imzası taşıyan iPhone 11 rakiplerini saf dışı bırakmış gibi görünüyor.

Apple için büyük zafer! iPhone 11 Çin’de en çok satan telefon oldu!

Araştırma şirketi Counterpoint tarafından yayınlanan verilere göre iPhone 11 2020’nin ilk çeyreğinde Çin’de en çok satan akıllı telefon oldu. Burada şunu karıştırmamak gerekiyor. En çok telefon satan şirket Apple değil. Zira Apple’ın çok fazla modeli olmadığı için toplam satışlarda hayli geri kalıyor. Lakin model bazında en çok satan telefon iPhone 11 olarak lanse edilmiş.

Bunda iPhone 11’in üst segment bir model olmasına karşın 749 dolar gibi uygun bir fiyatla satılmasının büyük avantajı var. Günün sonunda diğer Çinli üreticilerin üst segment modelleri de benzer fiyat aralıklarında satışa çıkıyor. Dolayısıyla burada A13 yonga setiyle ipi göğüsleyen isim iPhone 11 olmuş.

Samsung şaşırmış olmalı Galaxy Note 20 Plus fiyatı dudak uçuklatıyor!
iPhone 12 fiyatı sızdırıldı Apple insafa geldi!
Apple sonunda anlaşma sağladı, iPhone sahipleri bomba gibi bir özelliğe kavuşuyor
Sonraki Haber