Apple, telefon pazarında liderliği eline aldı!

Morgan Stanley, Apple'ın son çeyrekte iPhone satışlarından elde ettiği karı açıkladı. Apple, rakiplerine iPhone satışları ile fark attı.

Cupertinolu teknoloji devi Apple'ın, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X satışlarında başarısız olduğu söyleniyordu. Ancak üst üste açıklanan veriler; durumun hiç de söylendiği gibi olmadığını aksine Apple'ın iPhone satışları ile pazarda lider olduğunu ortaya çıkardı.

Bugün ise Morgan Stanley, Apple'ın 2017'nin 4. çeyreğinde iPhone satışlarından elde ettiği karı açıkladı. Verilere göre; Apple, iPhone satışları ile 4. çeyrekte global akıllı telefon satış gelirinin %51'ini toplamayı başardı.

Son üç aylık dilimde %12'lik bir artış yaşayan Apple, Çin'de Android telefonlara olan ilginin %17 oranında azalması ile rakiplerine fark atmayı başardı. Samsung, aynı dönemde %15.7'lik bir kar payına sahipken, Çin'in yükselen yıldızı Huawei sadece %7'lik bir kar artışı sağlayabildi.

iPhone X, Çin'de aktif olarak kullanılan telefonlarda sadece %3'lük bir dilime sahipken, iPhone 8 %1.36 ve iPhone 8 Plus ise %2.63'te kaldı.

Bu rakamlar her ne kadar az görünse de Çin pazarındaki telefonları ve fiyat segmentini göz önünde bulundurursak, %3'ün Apple'ın yüzünü güldürdüğünü söyleyebiliriz.

Ayrıca son çeyrekte Apple, iPhone ile Çin pazarında toplamda %21.8'lik bir kullanım oranına sahip oldu.

Galaxy S8 için Oreo güncellemesi neden geri çekildi?
Huawei P20 Lite'ın gerçek görüntüleri
Apple iPhone kullanıcılarına büyük bir sürpriz yapacak, sır perdesi aralandı
Sonraki Haber