Apple'ın çok güvendiği Mac kalesi yıkıldı!

Apple'ın virüs girmez dediği macOS işletim sistemi Monero madenciliği yapan Calendar 2 uygulaması ile çalkalandı. Hem de Calendar 2'yi Apple, kendi onaylayıp Mac App Store'da yayınladı.

Son dönemde popüler olan ve yasal olmayan kripto para, şimdi de Apple'a sıçradı. Apple, dünyanın en güvenli masaüstü işletim sistemi dediği macOS'in, kendi ihmalkarlığı sonucu Bitcoin madenciliği ile çalkalanmasına neden oldu. 

Mac App Store'da yer alan Calendar 2 isimli uygulamanın, Monero madenciliği yaptığı ortaya çıktı. Apple'ın denetiminden geçip resmi olarak Mac App Store'da yer alan uygulama; kullanıcılara üç farklı uygulama içi satın alma opsiyonu sunuyor.

Bunlardan ikisi aylık veya tek seferlik ödeme yaparak Premium özelliklerden faydalanması. Son seçenek ise kripto para madenciliğine izin verilmesi takdirde, ücret ödemeden Premium özellikleri kullanmaydı.

Apple'ın nasıl oldu da bu uygulamayı Mac App Store'da yayınladığı bilinmiyor. Ancak bu olayın ortaya çıkmasının ardından Cleander 2 uygulamasının Mac App Store'dan kaldırıldığını belirtelim.

Muhtemelen Apple, uygulamanın geliştiricisi olan Qbix'in Developer hesabını da iptal edecektir. Eğer geliştiricinin hesabı iptal olursa; Cleander 2'yi .dmg olarak yüklemek isteyenler, uygulamanın imzalanmadığı uyarısı ile karşılaşacaktır.

Apple Maps'ten Konya için yeni özellik!
Apple Texture'ı satın aldı
Nissan Juke fiyatları dibi gördü! Duster fiyatına Juke fırsatı!
Sonraki Haber