ARM’ın yeni CPU çekirdeği Cortex-A35 pil sürelerini uzatacak

ARM bugüne kadarki en verimli CPU çekirdeğini duyurdu. Cortex-35 kullanıldığı cihazlarda pil süresini önemli ölçüde artıracak.

Düşük güç tüketimi, yüksek performans ve daha hesaplı olmaları açısında mobil ve giyilebilir teknolojiler kategorisinin vazgeçilmez işlemcilerini tasarlayan ARM,  son olarak enerji verimliliğiyle dikkat çeken Cortex-A35 çekirdek mimarisini duyurdu.

Mobil dünyası özellikle yüksek performanslı Cortex-A72 tabanlı işlemcilere odaklanmışken, İngiliz yongaseti tasarımcısı bugüne kadarki en verimli CPU çekirdeği Cortex-A35’i mobil teknoloji dünyasına sundu. 1GHz frekans hızına ulaşabilen Cortex-A35, çekirdek başına sadece 90mW güç harcıyor. 64 bit mimarisini benimseyen Cortex-A35, düşük güç tüketiminin yanı sıra, 32 bit mimarisine sahip selefi Cortex-A7’den %20 daha yüksek performans vaat ediyor.

Cortex-A53 çekirdeği 2016 sonunda piyasada olacak

Cortex-A35 çekirdeği ayrıca düşük güç tüketimiyle dikkat çeken 64 bit Cortex-A53 çekirdeğine kıyasla %33 oranında daha az güç harcıyor. Üstelik Cortex-A35’in zar alanı Cortex-A53 çekirdeğinden zar alanında %25 daha küçük.

Cortex-A35 düşük güç tüketimi nedeniyle Cortex-A7 tabanlı Snapdragon 400’e muhtaç kalan akıllı saatler için biçilmiş kaftan olacak. Üstelik Cortex-A35 akıllı saatlerin pil sürelerini de önemli ölçüde artıracaktır. Giyilebilir teknolojilerin yanı sıra Cortex-A35 çekirdeği Cortex-A57 ve Cortex-A72 gibi yüksek performans vaat eden çekirdeklerle de kullanılabilecek.

İlginizi çekebilir; 

ARM cephesinden gelen açıklamaya göre Cortex-A35 CPU çekirdeğini benimseyen ürünler 2016’nın sonunda piyasa da olacak. ARM bu süre zarfında 28nm üretim süresine sahip olan Cortex-A35 çekirdeğinin üretim maliyetlerini azaltma ve enerji verimliliğini artıracak çalışmalarını sürdürecek. 

Lenovo’nun iddialı telefonu Vibe X3 16 Kasım’da tanıtılacak
Akıllı Telefonlardan Sonra Hayatımıza Girmiş 5 Cümle
Vivo X100 Ultra uydu iletişim sürümü yolda!
Sonraki Haber