Bu cihazların pili bitmek bilmiyor! İşte en iyi bataryaya sahip akıllı telefonlar

DxOMark en iyi pil performansı veren 10 akıllı telefon modelini duyurdu. İşte detaylar!

Günümüz akıllı telefon modellerinde işlemci ve kamera performansı kadar pil performansı da hayli önemli hale geldi. Zira hem iş hem de oyun için kullanılan yeni nesil telefonlar, kullanıcılarını yarı yolda bırakmamalı. Her ne kadar hızlı şarj teknolojileri ile beraber şarj problemi kısmen aşılsa da, tüketiciler için bir telefonun batarya performansı hala oldukça önemli.

İşte en iyi bataryaya sahip 10 akıllı telefon modeli

İşte çeşitli testler yaparak bunları yayınlayan DxOMark sitesi de bu kez telefonların batarya performanslarını test etti. Yalnız şunu söylemek lazım, burada önemli olan nokta kağıt üzerindeki değerler değil, telefonların sunmuş olduğu kullanım performansları. Yoksa listedeki telefonlardan daha güçlü pil kapasitesine sahip cihazlar da piyasada mevcut. Ancak demin de ifade ettiğimiz gibi, testte önemli olan nokta kağıt üzerindeki değerler değil, kullanım deneyimi.

DxOMark tarafından açıklanan listeye göz attığımızda zirvede Oppo Reno 6 5G modelini görüyoruz. 2021 yılının Eylül ayında piyasaya çıkan cihaz, 96 puan ile liderliği hiçbir rakibine kaptırmamış vaziyette. Bu telefonla aynı dönemde satışa çıkan realme GT Neo 2 5G ise 94 puanla kendisine ikinci sıradan yer buldu. En iyi bataryaya sahip 10 akıllı telefonun tamamını aşağıdaki listeden inceleyebilirsiniz.

OPPO Reno 6 5G – 96 puan

Popüler Haberler