Bu telefonlar saniyeler içerisinde şarj oluyor!

Bilindiği üzere hızlı şarj, 5G'nin de gelmesi ile akıllı telefon endüstrisindeki en önemli kriterlerden biri haline geldi. Bu telefonların hangileri olduklarına, gelin birlikte göz atalım.

Bilindiği üzere hızlı şarj, 5G'nin de ön plana çıkması ile son yıllarda akıllı telefon endüstrisindeki en yenilik alanlarından biri haline geldi.

Birçok şirket bu anlamda ciddi çalışmalar yapıyor, ancak Çinli telefon üreticilerinin bu anlamda yapmış olduğu ciddi çalışmalar sonrasında hızlı şarj teknolojisi bir adım ileriye taşındı.

Geçtiğimiz günlerde Çin merkezli teknoloji üreticisi Xiaomi'nin bir süredir süper şarj teknolojisi üzerinde çalıştığını ve sonunda şirketin 120W şarj cihazı sertifikasını aldığının ortaya çıktığını siz değerli okuyucularımıza duyurmuştuk.

Böylelikle 18W hızlı şarj, 30W hızlı şarj ve hatta 65W hızlı şarj derken, bugün Xiaomi ile 120W’a kadar destek veren yeni şarj cihazını da görmüş olduk.

Xiaomi 120W şarj teknolojisi ile, kendi telefonlarını iPhone 11'den 7 kat, Galaxy S20'den ise 5 kat daha hızlı şarj edebilecek.

Xiaomi daha önce de 100W Super Charge Turbo teknolojisini tanıtmıştı. Şirket bu adaptör ile 4000 mAh kapasiteli bataryaya sahip bir akıllı telefonu yalnızca 17 dakika içinde yüzde 100 oranında şarj edebildiğini açıklamıştı. Şimdi ise bu durumu daha da ileri taşımış olduğu bu teknolojisi ile şarj süresini ne kadar kısaltacağı şimdiden merak konusu.

Bu durum, yarıştan geri kalmak istemeyen diğer telefon üreticilerinin daha yüksek şarj oranları elde etmelerini mecbur bıraktı. Hal böyle olunca günümüz itibari ile, amiral gemisi bir telefonu sadece yarım saat içinde şarj edebileceğimiz bir noktaya ulaştık.

Bu özellik haliyle, özellikle de en zorlu kullanıcılar için bir sonraki telefonunlarını almak adına önemli bir kriter haline geldi. Elbette süper hızlı şarjın uzun süreli pil ömrüne bir miktar maliyet getirebileceğini de belirtmeliyiz.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak, en yeni telefon modellerinin şarj etme hızlarını karşılaştırmak için derledik. Dilerseniz bu telefonların hangileri olduklarına hep birlikte göz atalım.

İşte hali hazırda satışta olan en hızlı şarj olan telefonlar;

Popüler Haberler