Bütçe dostu OnePlus Z bomba gibi geliyor! Yonga seti belli oldu!

OnePlus 8 ve 8 Pro modellerine göre çok daha uygun fiyatlı bir model için çalışmalarını sürdüren OnePlus, yonga setini belirlemişe benziyor!

Geçtiğimiz haftalarda OnePlus 8 ve 8 Pro modellerini tanıtan OnePlus, "amiral gemi katili" anlayışını bir kenara bırakarak artık daha üst seviyeye hitap ettiğini de göstermişti. Böylesi bir durumun ardından daha uygun fiyatlı bir akıllı telefon için kolları sıvayan şirket mühendisleri, ilk olarak “OnePlus 8 Lite” olarak tabir edilen bir model üzerinde çalışmalarını hızlandırdı. Daha sonrasında adının OnePlus Z olacağını öğrendiğimiz bu telefonun ana özelliklerine dair birkaç detay da yavaş yavaş belli olmaya başladı!

Bütçe dostu OnePlus Z bomba gibi geliyor! Yonga seti belli oldu!

Şu ana kadar sürekli olarak Qualcomm ile çalışarak önemli bir iş birliğinin altına imza atan OnePlus, yeni akıllı telefonu için MediaTek tarafından üretilen Dimensity 1000L işlemcisini düşünüyordu. Ancak sadık iş ortağını kaybetmek istemeyen Qualcomm, söylentilere göre OnePlus yetkililerine reddemeyecekleri bir teklif yaptı ve şirket OnePlus Z modelinde Snapdragon 765 yonga setini kullanma kararı aldı. İşin ilginç tarafı ise MediaTek Dimensity 1000L çipinin Snapdragon 765 işlemcisinden performans olarak daha önde duruyor olması.

Kurulduğu günden bu yana akıllı telefonlarında yalnızca Qualcomm üretimi yonga setlerini tercih eden OnePlus, böylelikle yine son anda bir Snapdragon işlemciyi tercih etmiş oldu. Öyle ki Qualcomm sadık iş ortağını kaybetmek istemedi ve onlara güzel bir teklif ile gitti.

Telefon hakkında daha fazla sızıntıyı muhtemelen Temmuz ayı gibi sizlerle paylaşıyor olacağız.

15.000 TL’lik Galaxy Z Flip DxOMark’ta nal topladı
Xiaomi Pocophone F2 Pro Avrupa fiyatı ortaya çıktı
Volkwagen T-Roc fiyatları şaşırttı, ilk defa bu seviyelerde
Sonraki Haber