En çok Apple cihazları çalınıyor!

Apple cihazlarının çalınması olaylarında patlama yaşandı.

Apple kısa bir süre önce iPhone 5'i piyasaya sürdü ve şirket iPhone 5 satışında patlama yaşadı. Ancak patlama sadece iPhone satışlarında olmadı. New York polisi tarafından açıklanan rakamlara göre iPhone 5'i piyasaya sürdükten sonra Apple'ın, binlerce cihazının da çalınarak karaborsaya düştüğü ortaya çıktı.

Yayınlanan rapordaki rakamlara göre, 1 Ocak-23 Eylül 2012 arasında Apple cihazlarının çalındığı 11.447 olay ihbar edildi. Ayrıca Polis, geçtiğimiz aynı yıl döneme oranla, 2012'deki hırsızlık vakalarının yüzde 40 arttığını belirtti. iPhone 5'in satışa sunulduğu 21 Eylül günü, New York polisi 21 Apple Store'da polis görevlendirerek, satın alınan telefonların çalınması halinde takip edilmelerini sağlamak için yapılan kayıt işlemlerine yardım etti. Polis yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, yaklaşık 1.500 kayıt işleminin polisin yardımıyla gerçekleştirildi.

2012'in başlarında Apple cihazlarını çalanların yerlerini tespit etmelerini sağlayacak teknolojik donanım kullanmaya başlayan New York polisi, bu konuda yaptığı açıklamada, "Apple ürünlerinin çalınmasını engellemeye ve hırsızlık vakalarının soruşturulmasına önem veriyoruz çünkü bu cihazlar hırsızları mıknatıs gibi çekiyor" dedi.

Apple, iPhone 5'e yönelik talebin çok yüksek seviyede olduğunu ve internet üzerinden alınan telefonların teslim edilmesinin uzayabileceğini söyledi.

iPhone 5'te sorunlar bitmiyor!
BlackBerry 10 sosyal ağlar ile daha uyumlu!
Samsung'un amiral gemisi katili modeli için geri sayım başladı
Sonraki Haber