En düşük SAR değerine sahip akıllı telefonlar! - Mayıs 2021

2021 Mayıs ayında satışa sunulan en düşük SAR değerine sahip akıllı telefon modellerini sizler için bir araya getirdik!

Teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte, akıllı telefonların kullanım alanları da oldukça genişledi. Dolayısı ile akıllı telefonlarımızı günlük hayatta elimizden düşürmez hale geldik. Gerek temel işlevler için olsun, gerek yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekme, internetten dizi ve film izleme, oyun oynama yahut günlük iş akışını yönetme gibi konularda akıllı telefonlarımız en büyük yardımcımız.

Ancak akıllı telefonlarımızın faydasını gördüğümüz gibi, zararını da görüyoruz. Uzun kullanımda, göz bozuklukları, baş ağrısı, ateş vb. rahatsızlıklara sebep olabiliyor. Bunun nedeni ise telefonların yaymış olduğu zararlı sinyaller. Yayılan bu sinyaller 'SAR' olarak nitelendirilir.

SAR değeri büyüdükçe telefonların vücuda yaydığı radyasyon miktarı artmakta ve sağlık açısından büyük sorunlar yaratmaktadır. Bu sorunlara örnek verecek olursak; kısa zaman içinde hafıza zayıflaması, kulaklarda ısınma, baş ağrıları ve sersemleme, beyin tümörü riski, kalp rahatsızlıkları, embriyo gelişiminin zarar görmesi, yoğun stres ve yorgunluk hissi ve daha birçok belirtiden bahsedebiliriz. 5-10 yıl gibi kısa sürede ise; cilt kanseri, yüksek tansiyon, sperm sayısının azalması vb bazı rahatsızlıklar doğurabilir.

Not: En düşük SAR değerine sahip akıllı telefon listemizi hazırlarken, 2018 ve üzeri model yıllarını dikkate alarak derledik.

İşte en düşük SAR değerine sahip akıllı telefon modelleri;

Popüler Haberler