En iyi kameralı telefonlar - Haziran 2021

DxOMark'a göre 2021 Haziran ayının en iyi kameraya sahip telefonlarını sizler için listeledik! İşte o modeller!

 Kendisini akıllı telefonların lenslerini değerlendiren ve belirli kriterlere göre puanlayan bağımsız bir oluşum olarak konumlandıran ve 2008 yılından beri hizmet veren DxOMark, binlerce testten geçirilen telefon kameralarını puanlıyor ve kullanıcıların bilgilenmesini sağlıyor.

DxOMark'ın bu değerlendirmeleri nasıl yaptığını merak edenler için kısaca bahsedecek olursak; çeşitli alt kategorilerden oluşan genel bir puan belirleyen DxOMark, normal fotoğraflar için pozlama, kontrast, otomatik odaklama, detay, doku, flaşın gücü, yakınlaştırma, kumlanma ve bokeh bunlara dahildir. Video için de pozlama, kontrast, ses, renk, otomatik odaklama, netleme, kumlanma, stabilitenin içinde olduğu kategoriler mevcut.

Akıllı telefonları, ekran, lensleri, kameraları ve son olarak cihazların pillerini donanım olarak ve teknik açıdan değerlendirerek puanlayan Fransız analiz firması DxOMark isimli internet sitesi, Haziran ayı en iyi kameralı telefonlar listesini yayınladı.

Eğer sizler de akıllı telefon alırken ilk olarak kamera kalitesi ve kamera çözünürlüğü gibi özelliklerin iyi olmasını göz önünde bulunduranlardansanız DxOMark'ın derlemiş olduğu, Haziran 2021'in en iyi kameralı telefonların yer aldığı liste sıralamasına göz atmadan karar vermeyin deriz.

İşte DxOMark'a göre 2021 Haziran ayının en iyi kameralı telefonları!

Popüler Haberler