En iyi ön kameralı telefonlar - Ağustos 2021

DxOMark'a göre Ağustos ayının en iyi ön kameralı telefonlarını sizler için bir araya getirdik.

Telefonlarımız teknolojinin ilerlemesi ile birlikte yıllar önce ceplerimize girdi, eskiden sadece sesli görüşme yapabildiğimiz akıllı telefonlarımızın özellikleri arttı ve akıllı telefon olarak günümüzde elimizden düşürmediğimiz araçlarımız oldu. Zira artık bilgisayarlarımız ile yaptığımız birçok işi, günümüzde telefonlarımız ile gerçekleştirebilir olduk.

Donanım anlamında da birçko özellik kazanan telefonlarımız, tahmin edeceğiniz gibi fotoğraf makinası, bilgisayar, el feneri, vb. birçok elektroinik ürünün yerini alır hale geleli epey bir zaman oldu. Ancak bu donanımların en dikkat çekeni ise içlerinde yer alan yüksek çözünürlüklü kameralar. Akıllı telefonlarımızda yer alan kameraların adeta çağ atladığını basit bir örnek ile kısaca ifade etmek istiyorum.

Örneğin; Samsung’un ilk kameralı telefonu 2000 yılında piyasaya sürdüğü SCH-V200 modelinin 0,35 Megapiksel kamera ile donatılmış olarak kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Üstelik çekilen fotoğraflar telefondan görüntülenemiyordu bile.

Şu an satışta olan 108 Megapiksel kamera ile donatılmış akıllı telefonların olduğunu düşünürsek, gerçekten 20 yıl içinde telefonlarda yer alan kameraların çağ atladığını daha iyi anlayabiliriz.

İnsanların telefonlarda yer alan arka kameralar kendi fotoğraflarını çekme çabalarını fark eden telefon üreticileri, ürettikleri telefon modellerinde selfie kamerası olarak isimlendirdiğimiz ön kameraya oldukça önem vermeye başladı. Bakalım selfie kameralarında son durum ne? Gelin bunu en iyi ön kameralı telefonların yer aldığı listeye göz atarak inceleyelim.

İşte DXOmark'a göre en iyi ön kameralı telefonlar!

Popüler Haberler