En iyi ön kameralı telefonlar - Haziran 2021

DxOMark'a göre Haziran 2021'in en iyi ön kameralı telefonlarını sizler için bir araya getirdik.

İlk telefon 1876'da Alexander Graham Bell, ilk cep telefonu ise 1973'te Martin Cooper tarafından icat edildi. Teknolojinin süratle ilerlemesi sonucu telefonlarımız ceplerimize girdi, telefonlarımızın özellikleri arttı ve nihayetinde telefonlarımız akıllandı. Öyle ki bilgisayarlarımız ile yaptığımız birçok işi telefonlarımız ile yapar hale geldik.

Tüm bunların yanı sıra, telefonlarımız çeşitli donanımlar da kazandı. Bunlardan en dikkat çekeni ise içlerinde yer alan yüksek çözünürlüklü kameralar. Akıllı telefonlarımızda yer alan kameraların adeta çağ atladığını basit bir örnek ile anlatmak istiyorum.

Örneğin; Samsung’un ilk kameralı telefonu 2000 yılında piyasaya sürdüğü SCH-V200 modelinin 0,35 Megapiksel kamera ile donatılmış olarak kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Üstelik çekilen fotoğraflar telefondan görüntülenemiyordu bile.

Şu an satışta olan 108 Megapiksel kamera ile donatılmış akıllı telefonların olduğunu düşünürsek, gerçekten 20 yıl içinde telefonlarda yer alan kameraların çağ atladığını daha iyi anlayabiliriz.

İnsanların telefonlarda yer alan arka kameralar kendi fotoğraflarını çekme çabalarını fark eden telefon üreticileri, ürettikleri telefon modellerinde ön kameraya, yani herkesçe bilinen selife kameralarına yer vermeye başladı. Bakalım selfie kameralarında son durum ne? Gelin bunu en iyi ön kameralı telefonların yer aldığı listeye göz atarak inceleyelim.

İşte DXOmark'a göre en iyi ön kameralı telefonlar!

Popüler Haberler