En iyi ön kameralı telefonlar - Mart 2020

DxOMark'a göre Mart 2020'nin en iyi ön kameralı telefonlarını sizler için bir araya getirdik.

Selfie kelimesinin anlamını internet üzerinden araştırdığınızda; bir dijital fotoğraf makinesi ya da kameralı cep telefonu ile çekilen oto-portre fotoğrafı türü olduğunu görebilirsiniz. Ancak selfie kavramının popüler olduğu zamana baktığımızda çok da uzaklara gitmediğimizi görüyoruz. Zira teknolojinin gelişimi birçok alanda hızla ilerlediği gibi telefon alanında da hız kesmeden devam ediyor. Telefonlarımız akıllanalı çok yıllar geçti, elbette bunun yanında akıllı telefonların estetiği ve işlevi de gelişti. Geçtiğimiz yıllarda telefonlara ön kameraların gelmesi ile 'selfie' kelimesini oldukça sık duymaya başlamıştık. Zira insanlar artık sık bir şekilde Facebook, Instragram, Twitter gibi sosyal medya hesaplarında kendi resimlerini kolaylıkla çekerek, hızlıca gönderme imkanına ulaştılar.

Hatta şöyle söyleyelim, 'selfie' kelimesi Oxford Üniversitesi tarafından 2013 yılın kelimesi seçilmiştir. Bu da demektir ki; 'selfie' kavramının patlama yaptığı yıl, 2013 yılıdır. Selfie kelimesine Türk dil kurumunun (TDK) internet sayfasından baktığımızda ise “özçekim” olarak karşılık gördüğünü okumaktayız. Ancak çok kişi bilmese de bu anlamda sizlere ek bir bilgi daha verelim; selfie'nin yaygınlaşmasında sosyal resim paylaşım sitesi Flickr'in etkisi çok büyüktür.

Tüm dünya tarafından fazlasıyla ilgi gören selfie, doğal olarak telefon modeli seçimlerimizi de etkiliyor. Günümüzde Selfie tutkunları akıllı telefon modeli alırken, öncelikle cihazın ön kamera özelliklerinin oldukça başarılı olup olmadığına, yani kamera performansına dikkat ediyor. Biz de bu anlamda sizler için en iyi ön kameralara sahip olan akıllı telefon modellerinin bulunduğu bir liste hazırladık.

DxOMark'ın Mart 2020 için yayınladığı en iyi selfie çeken telefonlara gelin birlikte göz atalım.

İşte en iyi ön kameraya sahip telefonlar;

Popüler Haberler