En iyi ses kalitesine sahip telefonlar - Ağustos 2021

DxOMark'a göre Ağustos 2021'in en iyi ses kalitesine sahip telefonlarını sizler için listeledik.

Özellikle de müzikseverler ve filmseverler için alacağı telefonun ses performansı gerçekten oldukça önemli. Gerek müzik dinlerken, gerek dizi veya film izlerken, gerekse mobil oyun oynarken, akıllı telefonların ses performansları ön plana çıkıyor. Bu içeriğimizde sizler için listelediğimiz ses performansı en iyi olan telefonların hangileri olduklarını inceleyeceğiz.

Bilindiği üzere akıllı telefonların kamera, ekran, pil ve hoparlör gibi donanımlarını test eden Fransız analiz firması DxOMark, geçtiğimiz yılın başlarında, piyasadaki en iyi ses kalitesine sahip olan akıllı telefonu tespit edebilmek için bir çalışma başlatmıştı. Ses inceleme işine giren ekip, son 1 yıl içerisinde çıkan amiral gemisi modellerinin neredeyse tamamını inceledi. Bu sayede en iyi ses kalitesine sahip telefonlar belli olmaya başladı. Akıllı telefonlardaki ses kalitesine önem veren bazı kullanıcılar ise, bu testleri dikkate alarak seçimlerini bu doğrultuda gerçekleştiriyor. Özellikle de bazı parametreler, ses kalitesinin yüksek olmasında oldukça etkilidir. Bu parametrelere örnek olarak aşağıdaki maddeleri sıralayabiliriz;

  • Sesin dinamik aralığı, benzer şekilde 96.6 dB veya üzerinde olmalıdır.
  • Frekansın her iki yönde 0 dB’den çok farklı olmaması
  • CD kalitesindeki müziklerin ses seviyeleri, -96 dB’in altında olması gerekir.
  • Ses kalitesinin sağlamanın tek yolu, kulaklık jack girişlerinin kullanılmasıdır.
  • Akıllı telefon hoparlörleri, şimdilik ses kalitesi için iyi ekipman sayılmazlar

DxOMark ekiplerinin testine göre, Haziran ayında en iyi ses kalitesine sahip modeller arasında Black Shark 4 Pro başı çekerken, Xiaomi Mi 10S, Asus ROG Phone 5, Xiaomi Mi 10 Pro, Asus ROG Phone 3 gibi modeller ise listede ilk 10'a giren modeller arasında kendini gösteriyor.

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan DxOMark'ın Ağustos 2021 için yayınladığı en iyi ses kalitesine sahip telefon modellerini hep birlikte inceleyelim.

İşte DxOMark'a göre en iyi ses kalitesine sahip telefonlar!

Popüler Haberler