En iyi ses kalitesine sahip telefonlar - Haziran 2021

DxOMark'a göre Haziran 2021'in en iyi ses kalitesine sahip telefonlarını sizler için listeledik.

Amiral gemisi olarak nitelendirilen üst seviye telefonlar, hepimizin sahip olmayı istediği telefonlar arasında yer alıyor. Akıllı telefon alırken, birçoğumuz ilk olarak kamera ve performans özelliklerini dikkate alırız. Eğer bir müzikseverseniz baktığınız özelliklerden biri de ses kalitesidir.

Akıllı telefonların kamera, ekran, pil ve hoparlör gibi donanımlarını test eden Fransız analiz firması DxOMark, geçtiğimiz yılın başlarında, piyasadaki en iyi ses kalitesine sahip olan akıllı telefonu tespit edebilmek için bir çalışma başlatmıştı. Ses inceleme işine giren ekip, son 1 yıl içerisinde çıkan amiral gemisi modellerinin neredeyse tamamını inceledi. Bu sayede en iyi ses kalitesine sahip telefonlar belli olmaya başladı. Akıllı telefonlardaki ses kalitesine önem veren bazı kullanıcılar ise, bu testleri dikkate alarak seçimlerini bu doğrultuda gerçekleştiriyor.

Bazı parametreler, ses kalitesinin yüksek olmasında oldukça etkilidir. Bu parametrelere örnek olarak aşağıdaki maddeleri sıralayabiliriz;

  • Sesin dinamik aralığı, benzer şekilde 96.6 dB veya üzerinde olmalıdır.
  • Frekansın her iki yönde 0 dB’den çok farklı olmaması
  • CD kalitesindeki müziklerin ses seviyeleri, -96 dB’in altında olması gerekir.
  • Ses kalitesinin sağlamanın tek yolu, kulaklık jack girişlerinin kullanılmasıdır.
  • Akıllı telefon hoparlörleri, şimdilik ses kalitesi için iyi ekipman sayılmazlar

DxOMark ekiplerinin testine göre, Haziran ayında en iyi ses kalitesine sahip modeller arasında Black Shark 4 Pro başı çekerken, Xiaomi Mi 10S, Asus ROG Phone 5, Xiaomi Mi 10 Pro, Huawei Mate 20 X gibi modeller ise listede ilk 10'a giren modeller arasında yer alıyor.

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan DxOMark'ın Haziran 2021 için yayınladığı en iyi ses kalitesine sahip telefon modellerini hep birlikte inceleyelim.

İşte DxOMark'a göre en iyi ses kalitesine sahip telefonlar!

Popüler Haberler