En yüksek SAR değerine sahip akıllı telefonlar! - Haziran 2021

Bu değerler sizi kanser edebilir! En yüksek SAR değerine sahip akıllı telefon modellerini sizler için listeledik!

Akıllı telefon alırken, cihazın teknik ve donanım özelliklerinin yüksek seviye olmasına, eğer bütçemiz kısıtlı ise en azından günlük kullanımda yapacağımız işlemleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirecek seviyede olmasına dikkat ediyoruz. Bu anlamda ekran, kamera, RAM, batarya en çok dikkat ettiğimiz unsurlar arasında yer alıyor. Peki ya sağlık açısından incelediğimiz oluyor mu? Örneğin SAR değerinin ne olduğuna bakıyor muyuz?

SAR değeri kavramını ilk defa duyanlar için, öncelikle bunun ne olduğundan bahsedelim. Akıllı telefonlarımız, aldıkları sinyalleri üretim şekillerine göre vücuda az yada çok şekilde zarar verecek türde sinyaller yaymaktadır. Yayılan bu sinyaller 'SAR' olarak nitelendirilirken, sar değerleri farklı sistemler ile ölçülerek telefonların prospektüflerinde detayları verilmesi zorun bir uygulamadır. 

Akıllı telefonların SAR değerleri, SAR (Specific Absoration Rate) yani “Özgül soğurma değeri” anlamına gelmektedir. Bu değer büyüdükçe telefonların vücuda yaydığı radyasyon miktarı artmakta ve sağlık açısından büyük sorunlar oluşturmaktadır. 

Baş ağrısı, geçici işitme bozukluğu, vücutta ısı değişimi, stres ve yorgunluk, konsantrasyon eksikliği, kalp pili kullanan kişilerin kalp pilinde bozulma riski, hafıza zayıflığı gibi rahatsızlıklar yaşamak istemiyorsanız, alacağınız telefonun yaydığı SAR değerinin düşük seviyede olmasına özen gösterin. Avrupa ülkelerinde 2.0, Amerika’da ise 1.6 üst değerlerinin altında kalan cihazların sağlık için uygun olduğu kabul ediliyor.

İşte en yüksek SAR değerine sahip akıllı telefon modelleri;

Popüler Haberler