Eski telefonlarınızı birkaç adımda yepyeni yapın!

Yeni bir iPhone almak bir seçenek ancak yenilerinden birini satın almak için acele etmeden önce, sahip olduğunuza daha yakından bakın.

Eski İphone telefonunuz yıllardır sizdeyse, birkaç yükseltme ile bir yıl (ya da iki!) daha kullanabilirsiniz. Birincisi, Apple bu sonbaharda iOS 15'i piyasaya sürdüğünde iPhone 6S kadar eski telefonları ve birinci nesil iPhone SE'yi desteklemeye devam edecek

Analistler bu yılki iPhone'larda büyük gelişmeler beklemiyor ve eski bir cihaza bağlı kalmak hem çevreyi hem de paranızı kurtarabilir. Birleşmiş Milletler Üniversitesi'nin Küresel E-atık İzleme Raporuna göre, 2019 yılında dünya çapında 53,6 milyon ton elektronik atık rekoru üretildi.

Yine de cihazınızdan en iyi performansı almak için bazı adımlar atmanız gerekecek. Yaşlanan iPhone'unuzu nasıl daha iyi bir hale getireceğiniz ise haberimizde.

      Cihazınız yavaşlarsa pil sağlığını kontrol eder.

iPhone'unuzun pil yaşı, sistem performansını etkiler, bu iki şey kulağa ne kadar ilgisiz görünse de. 2017'de Apple, daha eski pillere sahip telefonlarda hızları yavaşlattığı için eleştiri yağmuruna tutuldu, ancak bunu iPhone'ların beklenmedik bir şekilde kapanmasını önlemek için yaptığını söyledi.

Popüler Haberler