Facebook kopya uygulamanın fişini çekti

Facebook, büyük ümitlerle geliştirdiği TikTok rakibi Lasso uygulamasının fişini çektiğini açıkladı.

Dünya çapında popüler olan bir ugyulama olan TikTok bugünlerde güvenlik sorunları ile gündeme gelse de farklı bir şekiled yine karşımıza çıktı. Facebook tarafından TikTok rakibi olarak kullanıma sunulan Lasso, yeteri kadar ilgi çekmediği için kullanımdan kaldırılıyor.

Facebook kopya uygulamasının fişini çekti

Facebook'un popülerliğini artırmak için geliştirdiği kopya uygulamalardan biri olan Lasso, TikTok'un başarısı üzerine 2018 yılında hayata geçirilmişti. Ancak uygulamanın ömrü çok uzun olmadı. 15 saniye uzunluğunda videolar çekilmesini ve popüler şarkıların söylenmesini sağlayan uygulama 10 Temmuz 2020 tarihi itibariyle kullanımdan kaldırılıyor.

Lasso uygulaması ABD, Meksika, Arjantin, Şili, Peru, Panama, Kosta Rika, El Salvador, Ekvator ve Uruguay’da kullanılabiliyordu. Yani anlayacağınız uygulama sadece dünyanın belli ülkelerinde kullanılabiliyordu. Burada örnekten de anlaşılacağı üzere kuzey ve Güney Amerika'da kullanılan uygulama Facebook'un hayal ettiği başarıyı yakalayamadı.

Alınan kararla beraber Facebook'un kopya uygulamalar mezarlığına katılan Lasso, tüm dünyaya yayılamadan ömrünü tamamlamış.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro kullanıcılarına MIUI 12 müjdesi!
Samsung Galaxy Note 20 Ultra basın görselleri ortaya çıktı!
Apple Türkiye’ye özel düşük vergili iPhone üretecek, sonunda bizi de düşündüler
Sonraki Haber